Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila bestemt på å holde stallen intakt

- Langt stykke igjen.

CELTIC-BOSS:  Ronny Deila. FOTO: NTB SCANPIX
CELTIC-BOSS: Ronny Deila. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Celtic-manager Ronny Deila er mer opptatt av å beholde sine beste spillere enn av å hente nye fjes.

På nyåret er det igjen tid for spilleroverganger. I Celtic er det spesielt Virgil van Dijk og Kris Commons som skal være på radaren til flere klubber.

Selv om Deila gjerne vil forsterke stallen, innrømmer han at Glasgow-laget først og fremst må sørge for at ingen profiler forlater Celtic Park.

- Å beholde spillere er viktigere (enn å hente nye), for kontinuitet har alt å si. Mister du dine beste spillere, må du starte helt på nytt igjen. Min førsteprioritet er å holde på de vi har, deretter skal vi prøve å hente inn noen nye, sier Deila ifølge BBC.

- Du vet aldri hva som skjer, men vi har ikke behov for å selge noen. Det gir en god følelse for meg og klubben, legger nordmannen til.

Prosess Det er en kjensgjerning at det er vrient å få til overganger i januarvinduet. Deila er forberedt på at det kan bli tøft å få ønskene sine oppfylt.

- Hvis vi kan få spillerne vi vil ha 1. januar, så vil vi få dem da. Men det skal holde hardt å få det til så raskt. Det er vanskeligere å hente spillere i januar enn om sommeren, sier 39-åringen.

- Vi har en god prosess. Målet er å ha et bedre lag 1. februar enn det vi har i dag. Vi ser på utvalgte posisjoner og mulige spillere, men alt dette holder jeg for meg selv.

Deila fikk en tøff start på Celtic-livet, men har de siste månedene oppnådd solide resultater. Storklubben hadde åtte strake ligaseirer før søndagens 1-2-tap for Dundee United. På tabelltoppen leder Celtic med fire poengs margin.

Vei å gå Den tidligere Strømsgodset-treneren vet godt at mannskapet hans fortsatt har mye å gå på. Hittil i sesongen mener han Celtic har levert til en femmer eller sekser på en skala til ti.

- Vi har et langt stykke igjen, men det er også ganske bra. Denne klubben er en sovende bjørn. Celtic er en stor klubb med svært mange talentfulle spillere og et godt støtteapparat. Vi må bare ha energi til å jobbe og utvikle oss. Har du vilje til å lære og bli bedre, kan du også oppnå dine mål, sier Deila.

- Når jeg ser presset vi har og måten vi kontrollerer kamper på, gjelder det å omsette ballinnehavet til målsjanser, tilføyer han.

Celtic tar imot Ross County på hjemmebane 3. juledag. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media