Deila ble keeperhelt

Odd Grenland klarte 1-1 mot Molde til tross for at forsvarsspilleren Ronny Deila måtte vokte målet den siste halvtimen.

Vi fulgte kampen her.

En skadet Erik Holtan var full av lovord etter at Deila måtte overta keeperhanskene da annenkeeper Morten Olsen ble utvist etter 60 minutter.

- Jeg er imponert over Ronny. Hvis det er lov å si at han var enda bedre enn Morten Olsen uten å være stygg, gjør jeg det, sa Holtan.

Morten Olsen fikk et fortjent rødt kort da han taklet Kai Røberg langt utenfor 16-meteren midtveis ut i annenomgangen.

Ronny Deila dro på seg keeperhanskene og capsen og opptrådte tilnærmet perfekt i Odd-målet. Flere ganger klarerte han viktige situasjoner. Kanskje er det bestekameraten Erik Holtan som har lært ham noen keepertriks?

- Jeg tok det som en utfordring. Jeg har jo lært litt av Erik, men er ikke like sikker på hva jeg skal gjøre med alt som skjer innenfor 16-meteren, sa Deila til NTB.

Det var Stig Arild Råket som sendte Molde i ledelsen etter bare åtte minutter på Odd stadion. Et skudd fra Råket gikk via Bent Inge Johnsen og i mål.

Etter 60 minutter fikk Odd-keeper Morten Olsen det røde kortet, men Molde klarte ikke å utnytte overtallsfordelen. I stedet kontret Odd og utlignet til 1-1 etter 66 minutter. Det var Sebastian Henriksson som scoret målet etter at Moldes Kai Røberg tok ned et innlegg og mistet ballen.

- Det var helt katastrofe at Røberg mistet ballen der, var Molde-trener Reidar Vågnes mening om den saken.

- Vi var gode elleve mot elleve, men da Odd fikk Olsen utvist, sluttet vi helt å løpe. Jeg er ikke fornøyd med 1-1 sånn som kampen utviklet seg, sa Vågnes.

Ronny Deila var egentlig på vei til å bli byttet ut på grunn av en lårhøne da han tok plass i målet.

- Bent Inge Johnsen var tiltenkt rollen som reservekeeper, men han var jo allerede byttet ut. Da vi klarte å utligne tenkte jeg bare at jeg var nødt til å tette igjen. Det ble et minne for livet, sa Deila.

Odd Grenland ligger nå på annenplass med like mange poeng som Ham-Kam. De to lagene har tre poeng opp til serieleder Tromsø.

PS! Molde har aldri slått Odd Grenland i Skien.

(NTB)

Etter at Odd Grenlands målvakt Morten Olsen ble utvist, måtte Ronny Deila (bildet) iføre seg keeperdrakten og stå i mål i kampen mot Molde på Odd stadion.
Moldes Kai Røberg forsøker å filme til seg et straffespark i tippeligakampen mot Odd Grenland på Odd stadion i Skien. Målvakt Morten Olsen ligger nede, i bakgrunnen Jan Frode Nordnes. Røberg fikk gult kort for filmingen.