Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila frykter ikke cupbombe: - Det gjelder et trofé jeg ikke har vunnet

Møter lille East Kilbride i FA-cupen.

HARDT PRESSET: Ronny Deila tåler neppe et tap i dag.
Action Images via Reuters / Graham Stuart
HARDT PRESSET: Ronny Deila tåler neppe et tap i dag. Action Images via Reuters / Graham Stuart Vis mer

Ronny Deila har hatt en tøff uke og er under hardt press, men Celtic-manageren frykter ikke en ny smell i søndagens FA-cupkamp mot lille East Kilbride.

Laget hans røk ut av ligacupen i semifinalen mot Ross County sist søndag, og midt i uka ble det 1-2-tap mot gullrivalen Aberdeen i serien. Oddsen på at Deila mister jobben ble kuttet kraftig, og et cuptap søndag tåler han neppe.

Det skremmer ham ikke foran møtet med det halvprofesjonelle laget fra nivå fem i skotsk fotball.

- Det kommer til å bli en god kamp. Det er en stor anledning for East Kilbride, og det er en viktig kamp for oss også, sier Deila ifølge Celtics nettsted.

Han lover å mønstre et sterkt lag.

- Det gjelder et trofé jeg ikke har vunnet her i Skottland, og det er den viktigste cupturneringen her. Jeg gleder meg til kampen. Det er en god anledning til å vise bedre form enn vi viste onsdag og ta oss til kvartfinale.

Luken borte Etter at europacupdeltakelsen var over før jul, var Deilas mål å vinne tre titler i Skottland denne sesongen. Den drømmen brast med semifinaletapet sist helg, men det kan fortsatt bli triumf i de to gjeveste turneringene.

Det som var seks poengs luke på tabelltopp er imidlertid blitt borte i løpet av noen dager. Aberdeen fulgte opp seieren over Celtic onsdag med 4-3 over St. Johnstone i en omberammet kamp lørdag.

Adam Rooney (2), Peter Pawlett og Niall McGinn scoret målene som betyr at Aberdeen nå har like mange poeng som Celtic.

Form Deila ønsker å mane fram igjen formen som gjorde Celtic nærmest ustoppelig i januar og førte til at han ble kåret til månedens manager.

- Vi må begynne å gjøre som vi gjorde i ligakampene da. Vi må utføre stilen vår godt, skape mange sjanser og score mange mål. Og så må vi være stabile på et høyt nivå, sier Deila.

- Vi var i en veldig god stim. Semifinaletapet var et hardt slag for oss, og så fikk vi ikke resultatet vi ønsket mot Aberdeen. Vi må komme på rett spor igjen søndag, og vi har en god mulighet til å gjøre det.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media