Deila har rekonstruert laget foran Ajax-møte

Mister flere vitale spillere.

FLERE UAKTUELLE: Ronny Deila må greie seg flere vitale spillere i morgensdagens kamp mot Ajax. Foto: EPA / JAMES WILLIAMSON / NTB Scanpix
FLERE UAKTUELLE: Ronny Deila må greie seg flere vitale spillere i morgensdagens kamp mot Ajax. Foto: EPA / JAMES WILLIAMSON / NTB ScanpixVis mer

Celtic-trener Ronny Deila har måttet rekonstruere lagets midtbane til skjebnekampen mot Ajax i europaligaen.

Både kaptein Scott Brown og Kris Commons er uaktuelle til torsdagens kamp på Celtic Park. Kapteinen gjorde i helgen comeback etter fire uker på skadelisten, men pådro seg en leddbåndsskade i kneet og blir borte i inntil tre måneder til.

- Scott Browns skade kan sette ham uten for i åtte til tolv uker. Vi vet ennå ikke om han må opereres, men vi håper det ikke blir nødvendig, sa Ronny Deila på onsdagens pressekonferanse.

Commons mangler også torsdag som følge av sykdom og skade.

Dessuten er israelske Nir Bitton ute etter rødt kort i Molde-kampen. Stefan Johansen er utestengt for gule kort.

Johansen spilte ikke siste seriekamp for Celtic i helgen (0-0 mot Kilmarnock). Han virket også sliten i landskampene for Norge mot Ungarn.

Ikke imponerende - Vi må sy sammen en ny midtbane, men vi har mange gode spillere. Vi stiller med et godt lag torsdag, sa Deila.

- Jeg har laget klart i hodet, men vi må vinne, og det er samme situasjon for Ajax. Det er en stor mulighet for oss. Ajax har en klar spillestil, og vi vet hva vi går til. Det vil bli en mer åpen kamp enn det som skjer i helgene.

Celtic har på ingen måte imponert i europaligaens gruppe A, hvor Molde allerede er klar for cupspillet over nyttår. Celtics håp ligger i å vinne resten av kampene. Celtic avslutter borte mot tyrkiske Fenerbahçe.

Dumme feil - Vi har gjort noen dumme feil, som har kostet oss mange poeng. Vi har vært direkte uheldige i noen av kampene. Men vi har også vært gode i noen viktige øyeblikk, sa nordmannen.

- Spillerne har ingenting å frykte, og jeg vil se et energisk lag. Jeg vet at vi har de kvalitetene i laget som trengs for å vinne kamper. Spillerne må gå ut på banen for å ha det gøy.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram