Deila i Viking-samtaler

Vil bli hovedtrener.

(Dagbladet.no): Tidligere Odd- og Viking-stopper Ronny Deila var i går kveld i samtaler med hos ledelsen i stavangerklubben

- Vi har møtt ham, og han gjorde et godt inntrykk. Men det samme gjelder forsåvidt alle vi har snakket med, sier Viking-leder Egil Østenstad til Dagbladet.no.

31-årnge Deila spiller for Strømsgodset men ønsker seg tilbake til Stavanger og klubben han forlot for 11 måneder siden.

- Jeg har veldig lyst til å bli hovedtrener i Viking, og i den kommende samtalen skal jeg naturligvis prøve å gjøre et best mulig inntrykk, sa Deila til Stavanger Aftenblad før han møtte Viking.

Assistent i Godset

Deila er spillende assistenttrener under Dag Eilev Fagermo i Godset, men har tro på at den nyopprykkede klubben er villig til å slippe ham.

- Jeg føler ikke at det er så mye å tenke på før jeg har snakket med Viking, sier Deila.

Tidligere LSK-trener Uwe Rösler gjorde et godt inntrykk da han presenterte seg for Viking-sjefene torsdag kveld. Også Nils Johan Semb er aktuell for den ledige trenerjobben hos de blåkledde.

Østenstad sier til Dagbladet.no at det ikke er noen hemmelighet at det er de tre som er klubbens kandidater.

- Status for oss er at vi har hatt en runde med de kandidatene vi ønsker å prate med. Så kommer vi til å ta en intern oppsummering i dag og i morgen, sier den tidligere Englands-proffen.

Østenstad vil ikke spekulere i når en ny trener kan presenteres.

- Det er ingen som har fått noe tilbud, og det er ingen vi har hatt forhandlinger med. Sånn sett har vi et stykke igjen, sier han.

Debatt:

Rösler, Semb eller Deila? Hvem er rett mann for Viking?

STRAKK TIL GODSET OG 4-3-3: Spillesystemet var en av grunnene til at Ronny Deila dro til Strømsgodset i desember i fjor.