Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila kan få 90 kamper i strekk uten ferie, men han digger hardkjøret

- Fotballen er alt.

SKUFFET: Celtic-boss Ronny Deila fikk se laget sitt tape mot spillets gang i går. Men han liker presset og det tøffe kampprogrammet i Skottland. Foto: Digitalsport
SKUFFET: Celtic-boss Ronny Deila fikk se laget sitt tape mot spillets gang i går. Men han liker presset og det tøffe kampprogrammet i Skottland. Foto: Digitalsport Vis mer

DUNDEE (Dagbladet): Ronny Deilas Celtic hadde vunnet åtte strake seirer da de reiste til Skottlands østkyst i går, men mot Dundee United fikk seiersrekka en bråstopp.

Det oransjekledde hjemmelaget vant 2-1 etter at Celtic hadde sløst bort en rekke store sjanser og fått et mål feilaktig annullert for offside.

Deila var alt annet enn fornøyd med kampen etterpå.

- Det er to ting som skuffer meg: Vi slipper inn to enkle mål, noe som ikke skal skje når vi har så god kontroll på motstanderen. Det andre er at dette var den tredje eller fjerde kampen på rad hvor vi produserer mellom åtte og 14 målsjanser, og da er ett mål for lite, sier han.

Tøft program Deila var svært skuffet i går ettermiddag, men røper overfor Dagbladet at han får energi av det vanvittige hardkjøret han er inne i.

Hvis man regner med Strømsgodsets sesongoppkjøring fra januar 2014 og fram til slutten av denne sesongen, kan Deila ha vært sjef på sidelinja i opp mot 90 kamper på bare 17 måneder.

Det gjør han ingenting.

- Fotball er alt nå, så jeg gleder meg til hver eneste kamp. Det var mye tilbake i september, men nå føler jeg at jeg har kontroll. Jeg får mye gratis her fordi alt er nytt, så jeg koser meg hver dag og gleder meg til alle kamper, sier han.

Deila har allerede ledet Celtic i 31 kamper siden han tok over den skotske storklubben i sommer.

Framover kommer seriekampene på rekke og rad, og i februar tar sesongen ordentlig av for Celtic, når Deilas menn møter erkerival Rangers i ligacupen og Inter Milan over to oppgjør i Europa League.

- Det er litt av et kjør i forhold til kamper, men det er noe man må bli vant til. Så langt har det vært greit, sier Deila.

Familiejul Celtics neste match er mot svake Ross County 27. desember, men før det skal Deila feire jul med familien.

REDUSERTE: Her hamrer Celtics Leigh Griffiths inn 1-2-målet for Celtic. På overtid traff samme mann stolpen, men det hjalp lite for Deilas menn. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix
REDUSERTE: Her hamrer Celtics Leigh Griffiths inn 1-2-målet for Celtic. På overtid traff samme mann stolpen, men det hjalp lite for Deilas menn. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har fått familien over, så det er hyggelig. Forhåpentligvis får de se noen seirer utover, sier han til Dagbladet.

Deila har fått lite tid til å tenke på kampene mot Inter ennå, men sier at de bare blir to i mengden.

- Jeg tenker at vi må fortsette å kjøre på og utvikle oss. Det kommer masse spennende kamper utover og det blir to av dem. Vi har mye å spille for, sier Deila, som kan vinne tre hjemlige titler med Celtic denne sesongen.

Når det gjelder gjensynet med Inter-sjef Roberto Mancini, som Deila møtte i forbindelse med Strømsgodsets samarbeid med Manchester City, sier han:

-Jeg kjenner ham ikke så godt. Da jeg møtte ham var jeg bare en jypling som kom og snakket med ham. Det var det eneste, sier han med et smil.

- Hvor langt unna er dagens Celtic det nivået du ønsker at dere skal ligge på?

- Det er vanskelig å svare på. Vi ser bedre og bedre ut, og det er det positive. Vi er mer samspilte og forstår hverandre bedre - både spillerne og trenerapparatet, og det ser du på banen i dag. Vi begynner å likne på et lag vi kan være bekjent av.

• Deila bekreftet overfor Dagbladet i går at Jo Inge Berget er ferdig i Glasgow-klubben.