Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila kastet klærne for publikum

Godset sikret tippeligakontrakten. Viking-krisen forsterket.

KASTET KLÆRNE: Godsets-trener Ronny Deila kastet klærne etter at eliteseriekontrakten ble sikret. Strømsgodset vant 2-1 over Viking.
Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
KASTET KLÆRNE: Godsets-trener Ronny Deila kastet klærne etter at eliteseriekontrakten ble sikret. Strømsgodset vant 2-1 over Viking. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer

||| DRAMMEN (Dagbladet.no): Strømsgodset - Viking 2-1.

Godset tok sin tredje strake ligaseier og berget tippeligakontrakten med hjelp av Molde.

Viking derimot fortsetter å avgi poeng, og den eneste trøsten etter klubbens åttende strake kamp uten seier, er at det definitivt ikke blir kvalifiseringsspill.

Etter kampen kastet Ronny Deila seg ut i vill jubel på Marienlyst.

Tidligere i sesongen lovet treneren at han ville kaste klærne på stadion om Godset berget kontrakten i Tippeligaen.

— Jeg skulle ta enhånds armhevinger, men klarte ikke engang én. Dermed ble det på vanlig måte, sier Deila.

Deila holdt sitt løfte, og ranget av seg klærne til ære for de fremmøtte Godset-supporterne.

- Hvorfor ikke underbuksa også?

SÅ GLAD: ble Godset-trener Ronny Deila at han..
SÅ GLAD: ble Godset-trener Ronny Deila at han.. Vis mer

- Det hadde ikke tatt seg særlig godt ut med alle niåringene jeg trener på tribunen, flirer Godset-treneren.

Viking-krise forsterket
Sju strake kamper uten Viking-seier har ikke bare lagt press på den sportslige ledelsen i klubben, men også ført til stadig mer høylytte krav om utskiftninger av trener Uwe Rösler og sportsdirektør Egil Østenstad.

Et tap mot hjemmesterke Strømsgodset på høstsleipt kunstgress på Marienlyst, ville i tillegg til å forlenge rekken av kamper uten trepoengere, men også sende siddisene ned i kvaliksumpa, noe som samsvarer dårlig med den tradisjonsrike klubbens ambisjoner og forventninger før sesongen.

Ijeh tok ansvar
Peter Ijeh har imidlertid aldri tenkt det «utenkelige».

— Så lenge jeg er i denne klubben, så rykker vi aldri ned, slo Peter Ijeh fast i Rogalands Avis før kampen.

Mannen som tok ansvar da det brant et blått lys for tippeligatilværelsen tilbake i 2006, var også den som brettet opp ermene på drakta og gikk foran med et godt eksempel etter en smått famlende Viking-åpning.

16 minutter var spilt da hjemmelagets Komlan Amewou slo en hårreisende pasning mot eget mål, som endte rett i beina på en rettvendt Ijeh.

Nigerianeren utfordret et ryggende Godset-forsvar og kom seg fri med en kjapp dragning.

løp over hele banen for å holde løftet han hadde gitt Godset-fansen;
løp over hele banen for å holde løftet han hadde gitt Godset-fansen; Vis mer

Alene med Lars Ivar Moldskred plasserte han ballen trygt og godt utenfor burvokterens rekkevidde inne ved stolpen.

Før de tid hadde imidlertid vertene hatt både en avslutning i metallet fra Fredrik Nordkvelle og en misbrukt, opplagt scoringsmulighet fra Marcus Pedersens høyrebein.

Viking-keeper utvist
Lettere skulle det ikke bli for Viking, som stilte uten førstekeeper Thomas Myhre. Debutanten Artur Kotenko imponerte innledningsvis, men hans første opptreden i Tippeligaen skulle ende som et mareritt da han på klønete vis stoppet ballen med hånda utenfor 16-meteren.

Selv om to Viking-spillere lå i sikring innenfor, bedømte dommer Tom Harald Hagen det dithen at Marcus Pedersen ble frarøvet en opplagt målsjanse, noe som må sies å ha vært en vel romslig tolking av regelen.

Dermed måtte en annen uten tippeligaerfaring inn mellom stengene - 17-åringen Aslak Falch. 

Uwe Rösler måtte dermed ofre noen, og Tommy Høiland etterlot Ijeh alene på topp da Viking måtte spille 10 mot 11 i over en time.

Det skulle vise seg å bli en vanskelig oppgave, for om Strømsgodset hadde vært det beste laget før utvisningen, ble dominansen desto større etterpå.

..nemlig å strippe ned til underbuksa på stadion, så snart Tippeliga-kontrakten var sikret. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.
..nemlig å strippe ned til underbuksa på stadion, så snart Tippeliga-kontrakten var sikret. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX. Vis mer

Godset utlignet
Riktignok var Ijeh bare centimeter unna å utnytte en stor kontringsmulighet, som kunne ha puktert kampen etter hvilen. Men denne gangen var stolpene på Godsets side.

Det skulle vise seg som en kostbar miss for gjestene.

17 minutter før slutt foretok nemlig vertene et smart dødballtrekk som skulle kneble keeper Falch.

Godset stilte opp med mann og mus foran mål, keeper kom seg ikke ut fra streken, og da også Alexander Aas raget høyest på corneren, var utligningen et faktum.

Blod på tann
Det ga hjemmelaget blod på tann, og bare tre minutter seinere var det toppscorer Marcus Pedersen som skulle fullbyrde snuoperasjonen etter å ha sløst med sjansene tidligere i kampen.

Godt hjulpet av en nølende Håkon Skogseid, fikk 19-åringen stå helt alene på bakre stolpe hvorpå han besluttsomt hamret ballen i motsatt kryss fra vanskelig vinkel.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media