<strong>OLD FIRM:</strong> Følelsene er allerede i kok før søndagens Rangers-Celtic-duell i Glasgow. Der får Ronny Deila kjenne på noe helt spesielt. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
OLD FIRM: Følelsene er allerede i kok før søndagens Rangers-Celtic-duell i Glasgow. Der får Ronny Deila kjenne på noe helt spesielt. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Deila klar for Old Firm: - Nå møtes de endelig igjen

Rangers - Celtic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Følelsene er allerede i kok før søndagens Rangers-Celtic-duell i Glasgow. Der får Ronny Deila kjenne på noe helt spesielt.

Ligacupsemifinalen er så langt høydepunktet i skotsk fotball. Og journalister fra hele Europa vil være på plass for å rapportere.

Old Firm er betegnelsen på oppgjørene klubbene imellom. Det første fant sted i 1888. Det hittil siste 29. april 2012.

Rivaliseringen mellom klubbene strekker seg mange, mange tiår tilbake i tid og har et klart element av religion i seg.

Rangers gikk på en økonomisk smell for noen sesonger siden, ble flyttet langt ned i divisjonssystemet og har en lang vei å gå.

Hardt Rangers er i beste fall oppe i knestående nå og langt unna tabelltopp på andre nivå i Skottland.

Celtic leder eliteserien og tar trolig tittelen komfortabelt til våren.

- Dette er en stor kamp. Det har vært så mye politikk og sinne mellom disse klubbene opp gjennom årene. Nå møtes de endelig igjen, sier Paul Brennan (47) til NTB.

Han var med på sin første Celtic-kamp som ettåring. - Bestefar tok meg med, men han døde da jeg var fire. Jeg står ikke over en hjemmekamp og er på mange borte også.

Riktig - Hva synes du om Deila så langt?

- Han er absolutt på riktig vei etter en trøblete start selv om ikke alle Celtic-tilhengere er enig med meg. Deila har profesjonalisert alle aspekter av det sportslige. Han arvet en stall som ikke passer til den «høyt-press-fotballen» Deila spiller. Om et overgangsvindu eller to vil det se bedre ut, sier Brennan.

Kampen er lagt til 13.30 lokal tid søndag. Det skal gjøre det mer oversiktlig for politi- og vaktstyrker.

Rangers - Celtic kan være ren dynamitt og føre med seg bråk, skikkelig bråk.

- Etter kampen kommer jeg meg hjem, låser døren og går ikke engang ned til kiosken på hjørnet resten av kvelden. Jeg har sett nok av hva kombinasjonen av aggresjon og alkohol kan gjøre med en del mennesker, sier Paul Brennan.

Fullt Begge semifinalene spilles på Hampden Park der det går cirka 52.000 tilskuere.

Deila begynner å få en viss fasong på troppene. Laget henger med i begge de nasjonale cupene og europaligaen (møter italienske Inter i neste runde).

Celtic er kjempefavoritt søndag. - Det kommer til å være mye følelser og energi der ute fra start. Det vil nok roe seg, og så må vi vise kvalitet, sier Deila foran sin største kamp som fotballtrener.

Helt siden trekningen i november har dette oppgjøret vært det store i skotsk fotball.

Der blir trolig Stefan Johansen en helt sentral mann for Celtic. Han kom til klubben i midten av januar i fjor og har allerede 46 kamper fra start.

(NTB)

Celtic

Skotsk eliteklubb fra Glasgow
Hjemmebane: Celtic Park
Manager: Ronny Deila (siden sommeren 2014)

Norske spillere: Stefan Johansen (i stallen nå), Harald Brattbakk, Vidar Riseth og Thomas Rogne.

Meritter: 45 seriemesterskap, 36 skotske FA-cuptriumfer, 14 ligacupgull og 1 seier i serievinnercupen (1967).

Aktuell: Møter Rangers i Old Firm-kamp søndag (ligacupens semifinale). Først kamp mellom lagene siden april 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer