TIL VÅLERENGA: Ronny Deila kommer hjem til Norge. Foto: NTB Scanpix
TIL VÅLERENGA: Ronny Deila kommer hjem til Norge. Foto: NTB ScanpixVis mer

Deila klar for Vålerenga

Tar over for Kjetil Rekdal.

(Dagbladet): Ronny Deila tar over som Vålerenga-trener fra 1. januar 2017. Han får med seg Erik Espeseth som ny daglig leder. Det erfarer TV 2 tirsdag.

Mandag ble det kjent at Espeseth forlot Strømsgodset etter seks år, og det ble spekulert i at hans neste stopp var Vålerenga.

Ronny Deila gikk fra Strømsgodset til Celtic i 2014, men siden han ga seg i den skotske klubben har han vært uten jobb.

Deila tar over for Rekdal etter inneværende sesong, en sesong hvor Vålerenga har slitt i serien og ligger nest sist på tabellen.

– Det som er viktig er at vi får Vålerenga til å ha nok kompetanse i de leddene som trengs. Jeg kan ikke stå og si at det blir sånn eller sånn, men at det jobbes godt og jeg har vært en del av det hele veien, det er det ikke tvil om. Så for meg er det ikke overraskende eller mot mine ønsker at det skal bli seende best mulig ut her, sier Rekdal til TV 2.

Rekdal skal være tiltenkt en rolle som sportsdirektør i klubben når Deila tar over.

Klanen-talsmann tror spillerne har nok motivasjon

Erling Rostvåg, talsmann i Klanen, skjønner godt at Deila vil til Vålerenga.

- Alle tippeligatrenere med respekt for seg selv har fått sparken i Vålerenga en gang. Han må jo være med i gjengen, sier Rostvåg.

Etter den dårlige sesongen til Vålerenga, tror han ikke at nyheten om Deila til klubben har noe å si for motivasjonen til spillerne for å unngå nedrykk.

- Jeg tror spillerne har så lite lyst til å rykke ned uansett. Du er ikke keen på å være en av de som rykker ned med Vålerenga, det bør holde i massevis som motivasjon.