FORNØYD - TROSS ALT: Godset-trener Ronny Deila er ingen slagen mann. Han er fornøyd med sølv i Tippeligaen. Og om noen dager drar han på studietur til Manchester City. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
FORNØYD - TROSS ALT: Godset-trener Ronny Deila er ingen slagen mann. Han er fornøyd med sølv i Tippeligaen. Og om noen dager drar han på studietur til Manchester City. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpixVis mer

Deila klekker ut ny gullplan med Citys hjelp

- Årets trener, mener Dagbladets kommentator.

Sandnes Ulf - Strømsgodset 2-1

SANDNES (Dagbladet): Strømsgodset-trener Ronny Deila (37) gråter ikke bitre tårer, selv om gullkampen er over.

Drammenserne ga Ole Gunnar Solskjær og Molde kamp til døra, men kollapset i 2. omgang mot Sandnes Ulf og tapte 2-1.

- Egentlig er jeg overstolt over hva vi har fått til, sier Deila.

Søndag skal Strømsgodset sikre seg sølvet hjemme mot Stabæk. Like etterpå tar Deila med seg trenerteamet på studietur til Manchester. Der skal de suge til seg storheten fra Etihad Stadium, og lære et knippe suksessformler fra Roberto Mancinis Manchester City.

- Programmet er ikke helt klart ennå. Men vi skal snakke med folk i klubben, og se City mot Real Madrid i Champions League, sier Deila til Dagbladets papiravis i dag.

- Jeg drar også over i januar. Referanser er viktig. Du må aldri tro at du er utlært.

- Årets trener Kommentator Morten Pedersen skriver i Dagbladets papiravis i dag at «Årets trener» ikke heter Ole Gunnar Solskjær, men Ronny Deila. Med helt andre midler enn Molde og Rosenborg, har han utrettet et lite stykke genialitet på Marienlyst.

I Deila og Solskjær har norsk fotball fått fram to ærgjerrige og dedikerte trenere. De hylles for fotballideene, og begge behersker media og omgivelsene.

Interessant er også herrenes totalt forskjellige bakgrunn. Mens Solskjær bøttet inn mål foran Stretford End på Old Trafford, var Deila en mer anonym midtstopper i Tippeligaen.

Som trener hylles han imidlertid i klasse med Solskjær.

Imponerende oppmøte Strømsgodset har tatt gull én gang i historien, nærmere bestemt i 1970. Oppmøtet fra fansen var intet mindre enn imponerende i Sandnes Idrettspark i går. Og selvsagt hadde det å gjøre med lukta av gull.

Men den forsvant til slutt med regnet og vestlandsvinden.

Deila er allerede i gang med å planlegge neste sesong. Forsvar og midtbane skal styrkes, og kanskje hvisker Roberto Mancini et og annet glohett tips inn i øret hans.

- Men han må bli bedre i engelsk. Jeg kan nemlig ikke et ord italiensk, sier Deila og humrer.

To år siden Samarbeidet mellom City og Godset kom i gang for to år siden i forbindelse med utveksling av spillere. Gårsdagens målscorer for Godset,  Abdisalam Ibrahim, er på lån fra City, og ønsker seg tilbake. Spørsmålet er om prestasjonene hans i Tippeligaen vurderes som gode nok til å kjempe om en plass på laget.

Ronny Deila mener Strømsgodset jobber like godt som Molde, men at romsdalingenes rutine ble avgjørende.

Han sier:

- Jeg disponerer en haug med gutter i begynnelsen i 20-åra. Men dette er en god læringsprosess for dem.

Selv er han heller ikke utlært. Men i en alder av 37 år er han på god vei.