TØFF OPPGAVE: Celtic-manager Ronny Deila vet at det venter dem en tøff oppgave borte mot Inter i Europaligaen torsdag. Skottene må trolig vinne for å avansere til 8-delsfinalen i turneringen. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix
TØFF OPPGAVE: Celtic-manager Ronny Deila vet at det venter dem en tøff oppgave borte mot Inter i Europaligaen torsdag. Skottene må trolig vinne for å avansere til 8-delsfinalen i turneringen. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Deila må lykkes med noe Celtic aldri har klart før

Sju forsøk - null seirer.

Celtic må trolig slå Inter på bortebane torsdag for å sikre seg plass i europaligaens åttedelsfinale.

Historisk sett blir det fryktelig vanskelig.

Det skotske toppklubben har nemlig alt annet enn gode minner fra de tidligere kampene på San Siro, skriver den skotske storavisen Daily Record. Sju ganger har Celtic vært på besøk i den italienske motehovedstadens mest berømte fotballarena, uten å komme hjem med en eneste seier.

Finaletap Tre uavgjort og fire tap er fasiten så langt. Lite tyder på at uavgjort vil holde torsdag etter at forrige ukes møte i Glasgow endte 3-3.

Tre av Celtics fire tap i Milano er i tillegg av det ekstra sure slaget. Mest smertefullt var nederlaget i europacupfinalen mot Feyenoord i 1970. Den kampen endte 2-1 i nederlendernes favør.

Møttes i gruppespillet Celtic har samtidig vært svært nær ved å gjøre det helt store på San Siro to ganger. Begge ganger var AC Milan motstander. I 2004 møttes lagene i gruppespillet i Champions League, og lenge så slovakiske Stanislav Varga ut til å ha sikret ett sterkt poeng for gjestene.

Minuttet før full tid sendte imidlertid dagens Milan-trener Filippo Inzaghi hjemmelaget i ledelsen med 2-1, og rett etterpå fastsatte
Andrea Pirlo resultatet til 3-1 på frispark.

Tapte på overtid Bedre gikk det ikke i 2001-utgaven av Champions League. Da møttes lagene i 16-delsfinalen, og igjen imponerte Gordon Strachans mannskap stort på italiensk grunn. Celtic-forsvaret holdt stand i 90 minutter, men i ekstraomgangene ordnet brasilianske Kaka hjemmeseier med et lite sekunds magi.

Dermed måtte gjestene fra Skottland igjen reise skuffet hjem. Med til historien hører det også at to omdiskuterte straffesituasjoner gikk i Milans favør.

Skal vise respekt Torsdag kan Ronny Deila klare det ingen Celtic-manager har klart før ham: Å vinne på San Siro. Det blir ingen enkel oppgave.

Inter-manager Roberto Mancini så laget sitt slå Cagliari 2-1 den italienske ligaen mandag, og i motsetning til i Skottland holdt laget tett i sluttminuttene. Sist torsdag utlignet Celtics svenske spiss John Guidetti til 3-3 i overtiden.

- Frykten for å slippe inn et mål på slutten er alltid der. Vi gjorde det både mot Torino, Napoli og Celtic, men det måtte stoppe før eller senere, sa Mancini etter kampen.

- Trodde kampen var over Inter-stjernen Xherdan Shaqiri hevder at det ikke blir aktuelt å slippe Celtic inn igjen i kampen, dersom laget hans igjen kommer to mål foran. På Celtic Park ledet Inter 2-0 tidlig, men måtte tåle to raske baklengsmål.

- Vi trodde kampen var over, og kanskje ga vi ikke Celtic den respekten de fortjente. Dersom vi kommet to eller tre foran i Italia, skal vi være fokuserte, sier han.

(NTB)