Deila måtte skjermes fra Celtic-fans i ekstase

Hyllet av skottene.

GLASGOW (Dagbladet): Ronny Deila (38) ble hyllet av flere hundre fans som hadde møtt opp for å motta Celtic-manageren utenfor Celtic Park i ettermiddag.

På vei for å ta de obligatoriske signeringsbildene med Celtic-drakt, ble 38-åringen nærmest overfalt, og Celtics medarbeidere kjempet for å holde både supportere og pågående presse unna.

Alle ville ha en bit av nordmannen.

- Det er helt vanvittige stemning her. Det er gøy. Vi skal komme godt i gang og håper at fansen får mer å juble for, sier Deila til Dagbladet.

- Trengte dette Nå gleder han seg til å overta den skotske giganten - som har hatt for vane å yppe seg i Champions League de siste sesongene.

- Dette er et nytt steg i karrieren. Jeg har jobba hardt over tid og har fått denne muligheten. Jeg er stolt, sier Deila.

Etter mye fram og tilbake med kontrakten med Strømsgodset, var det Deila selv som terminerte den og ville prøve noe nytt.

- Jeg kjente at jeg trengte nye utfordringer. Jeg følte at dette var det neste steget, sier Deila til norsk presse utenfor Celtic Park.

Unik stemning Treneren har selv opplevd Celtic spille hjemmekamper - og mener hjemmefansen er unik.

- Det er ingen andre steder i Europa som har samme stemning som her (Celtic Park i Glasgow), sier 38-åringen.

Fredag ettermiddag dro han hjem til Norge, men snart er han på plass i Glasgow for å starte et nytt eventyr.

- Jeg er lettet og stolt. Nå skal jeg vie livet mitt til Celtic. Nå drømmer jeg om å komme til gruppespillet i Champions League. Det er en stor klubb der det forventes at vi skal vinne trofeer. Jeg må utvikle laget videre, sier Deila.