Deila med Godset-stikk og innrømmelse: - Forsto ikke hva jeg gikk til

Ronny Deila kjedet seg i sin siste tid som Godset-trener.

(Dagbladet): 20. april bestemte Ronny Deila seg for at nok er nok og at han gir seg som Celtic-manager etter sesongslutt.

Etter tapet mot Rangers i cupen økte presset voldsomt. Deila har hatt en rullerende ettårskontrakt, som kunne avsluttes av begge parter. Det valgte Deila til slutt å gjøre.

Dermed kommer nordmannen til å forlate sjefsstolen i den skotske storklubben med æren i behold. Snart er Deilas andre seriegull på to forsøk et faktum.

- Forsto ikke hva jeg gikk til 40-åringen mener han har styrket CV-en sin i Skottland, til tross for til tider intens kritikk og hetsing fra egne fans og viktige klubbpersonligheter.

- CV-en er ikke dårlig, den er god. Men det viktigste for meg er reisen jeg har hatt i Celtic. Jeg har gått fra første til tiende klasse i løpet av tiden i Celtic. Jeg forsto ikke hva jeg gikk til. Men jeg har vært sterk og lært utrolige mye og jobbet med fantastiske spillere, sier Deila til The Scotsman.

Han kronet en enestående trenerprestasjon i Strømsgodset med seriegull i 2013, før han dro videre til Celtic året etter.

Da hadde Deila tynt ut det maksimale av begrensede ressurser i Godset og jublet for både serie- og cupgull, noe han også har vunnet med langt større ressurser i Celtid.

Nå er Deila igjen ledige på markedet, og Godset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen har allerede hintet at han kan være villig til å gå tilbake til rollen som assistent for å gjøre bordet dekket for Deila.

- Kjedet meg i Godset Det er imidlertid ikke sikkert at Celtic-sjefen synes det er spennende nok å returnere til Marienlyst. Deila forteller at han kjedet seg i den siste perioden i Godset.

- Jeg dro fra Strømsgodset etter å ha vunnet ligaen fordi jeg begynte å kjede meg. I Celtic har jeg ikke kjedet meg, på ingen måte! Jeg har kommet meg ut av komfortsonen og vokst mye på det. Jeg har fått mye erfaring som du ikke får fra skolebøker, men må erfare, sier Deila.

- Jeg angrer ikke på at jeg dro fra Strømsgodset, og jeg angrer ikke på at jeg skal slutte i Celtic, selv ikke hvis Celtic skulle kvalifisere seg for gruppespillet i Champions League. Jeg står for avgjørelsen. Presset var for stort. Det påvirket meg, klubben og spillerne. Ettersom jeg var norsk, måtte jeg bygge opp statusen og respekten her, mener nordmannen.

Celtic leder skotsk Premier League ni poeng foran Aberdeen med tre kamper igjen å spille. Med 33 plussmål mer enn serietoeren betyr det at seriegullet i praksis er i boks. Dermed kan Deila gå av med stil.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.