Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila med klar beskjed til VIF-gutta: - Vi skal eie Ullevaal, og i dag gjorde vi det

Det ble en etterlengtet opptur for Vålerenga spillemessig, og nå vil Deila bygge videre på godfølelsen. 

POENGDELING: Vålerenga-trener Ronny Deila og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (t.v.) takker hverandre for kampen i det dommeren blåser av.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
POENGDELING: Vålerenga-trener Ronny Deila og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (t.v.) takker hverandre for kampen i det dommeren blåser av. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga - Rosenborg 1-1 (0-1)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga-spillerne føyk som en rakett ut av startblokkene, og leverte en solid forestilling mot Rosenborg. Selv om det ikke ble seier, var det mye positivt å ta med seg for trener Ronny Deila.

- Vi skulle gå i strupen på dem. Det er slik vi skal spille hver gang. Jeg tror ikke noe lag blir overrasket over det. Vi vil det, men vi har ikke fått fram det så mye i år, sier Deila.

- Vi har mer å gå på enn det her, selv om vi møtte et bra lag i dag, sier Deila.

Årsbeste

Vålerenga-treneren mente, i likhet med flere av spillerne hans, at det var årsbeste av mannskapet.

- Ja, jeg syns det. Det var et lag jeg kan være stolt av, som jeg er stolt av. Gode prestasjoner, flott fotball. Mye bra, men så må vi gjenskape det. Vi har gjort det i én kamp, hvis vi klarer det over tid tror jeg vi kommer til å få mye mer poeng, sier Deila.

- Det må være en god følelse å levere slik mot Rosenborg?

- Jada, det er det ikke noen tvil om. Vi gjorde det vi har sagt, vi må være med å gi de gutta så mye motstand som mulig. Det skal ikke være lett å være seriemester og komme til forskjellige bortebaner rundt omkring, og det leverte vi i dag. Som jeg sa til gutta, vi skal eie Ullevaal, og i dag gjorde vi det, selv om Rosenborg er farlige. Vi klarte å kneble dem og det er jeg stolt over. Det må vi gjøre hver eneste gang vi spiller hjemmekamp, sier Deila, som syns det var veldig godt å få belønning for jobben i form av en sein utlikning.

- Det var nydelig. Fantastisk.

Dårlig stemning

Treneren innrømmer at stemninga i garderoben ikke var på topp etter at Rosenborg hadde scoret på det som ble den aller siste berøringen i første omgang.

- Folk blir skuffet og irritert over det, men samtidig så må vi ta tak i det positive. Vi måtte prøve å snu trenden og komme tilbake, og det gjorde vi, sier Deila.

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim innrømmer at stemninga i garderoben ikke var på topp.

- Det var litt sånn deppa, men vi var enige om at vi hadde gjort en god omgang, og var enige om å fortsette, fortsette å spille, sier Grindheim.

Deila innrømmer at det var viktig at Rosenborg ikke fikk en luke på tabelltopp, men har samtidig fokus på eget lag.

- Det er viktig, men nå er jeg opptatt av å bli bedre jeg, og skape opplevelser, for den fantastiske fansen vi har. Så håper jeg at vi kan få flere rammer som det. Nå er det Strømsgodset og Lillestrøm som er de neste to, og det er jo topp motstand det, lokaloppgjør og hele pakka, så håper jeg det blir tre poeng i stedet for ett og like gode prestasjoner, sier Deila.

Hele Norges coronakart