NÆRMER SEG SERIEGULL: Det har vært en lang sesong for Celtic og Ronny Deila, og nå mener nordmannen at spillerne begynner å merke kjøret-Foto: Action Images via Reuters / Graham Stuart / NTB Scanpix
NÆRMER SEG SERIEGULL: Det har vært en lang sesong for Celtic og Ronny Deila, og nå mener nordmannen at spillerne begynner å merke kjøret-Foto: Action Images via Reuters / Graham Stuart / NTB ScanpixVis mer

Deila mener spillerne er slitne etter 57 kamper så langt i år

Nærmer seg likevel gullet.

Ronny Deilas Celtic-mannskap har spilt 57 kamper siden sesongstart i fjor høst. Nordmannen innrømmer at spillerne begynner å bli slitne.

Søndag tok Celtic et nytt viktig skritt mot ligagull med 3-0-seier over Dundee United. Seieren betyr at Glasgow-klubben har åtte poengs forsprang til serietoer Aberdeen.

Nå handler alt om å holde koken helt til gullet er i boks. Deila vedkjenner at det har kostet mye krefter å konkurrere i serien, to skotske cuper og europaligaen.

- Det ser ut til at noen av spillerne begynner å merke kjøret etter at vi har spilt 57 kamper denne sesongen. Det er helt normalt. Men de må bare bite det i seg og fortsette å vinne kamper, sier telemarkingen til Glasgow Evening Times.

- Vi har vist en veldig stabilitet den siste måneden med hensyn til å vinne kamper, og det er veldig tilfredsstillende, tilføyer han.

Celtic har allerede sikret seg et trofé denne sesongen. Det kom da Dundee United ble slått i ligacupfinalen. Trener Deila drømte også om å gå til topps i FA-cupen, men nylig forsvant laget hans ut i semifinalen mot Inverness.

Dermed gjenstår kun avslutningen på den skotske ligaen før nordmannens første sesong i sjefsstolen på Celtic Park er omme.

Neste oppgave for Deilas mannskap er kommende fredags seriekamp mot Dundee.

(NTB)