Deila og Celtic på stø kurs mot seriegull. Ny seier

Stefan Johansen scoret.

MOT SERIEGULL. Ronny Deila er på god vei mot å lose Celtic til seriegull. Etter en tam åpning ble utfordrer Aberdeen knust 4-0. Stefan Johansen kom igjen på scoringslista. Foto: 
Reuters / Russell Cheyne
MOT SERIEGULL. Ronny Deila er på god vei mot å lose Celtic til seriegull. Etter en tam åpning ble utfordrer Aberdeen knust 4-0. Stefan Johansen kom igjen på scoringslista. Foto: Reuters / Russell Cheyne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ronny Deila er på god vei mot å lose Celtic til seriegull. Etter en tam åpning ble utfordrer Aberdeen knust 4-0. Stefan Johansen kom igjen på scoringslista.

De som håpet på en spennende innspurt om det skotske seriemesterskapet, må nok konstaterte at Celtic styrer inn til triumf også i år. Etter søndagens seier topper Deilas lag tabellen med seks poengs ledelse til Aberdeen.

- Jeg er veldig fornøyd både med prestasjonen og resultatet. Vi er i en veldig god posisjon i serien nå, men jeg tar intet på forskudd, sa Deila etter kampen.

Få, om noen, tror Celtic kan rote bort en slik ledelse, som kan bli til ni poeng om «The Bhoys» også vinner onsdagens hengekamp mot St. Johnstone.

Selv om Aberdeen til slutt ble feid til side, var gjestene klart best før pause. Celtic virket tunge og initiativløse etter torsdagens knepne 0-1-tap for Inter i Europaligaen. Likevel kunne hjemmelaget ta med seg 1-0-ledelse til pause takket være Jason Denayers hodemål i det 37. minutt.

- Vi utnyttet ikke sjansene våre, og det var skuffende å komme under på deres første hjørnespark, sa Aberdeen-manager Derek McInnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.