Deila og Celtic pepet ut på hjemmebane

Reddet uavgjort med straffespark.

HAR DET TUNGT: Ronny Deila og Celtic har ikke flyt i den skotske topsperien. Ny uavgjort hjemme i dag.Foto: AFP  / CHRISTIAN BRUNA / NTB Scanpix
HAR DET TUNGT: Ronny Deila og Celtic har ikke flyt i den skotske topsperien. Ny uavgjort hjemme i dag.Foto: AFP / CHRISTIAN BRUNA / NTB ScanpixVis mer

Celtic klarte bare 1-1 hjemme mot bunnlaget Motherwell søndag. Et straffespark reddet poeng for Ronny Deilas lag.

38-åringen fortsetter å slite med å få ut potensialet i sitt skotske lag. Celtic røk ut etter å ha få to forsøk i mesterligakvalifiseringen og hatt flere svake resultater i den hjemlige ligaen. Deila håpet på arbeidsro med seier mot Motherwell, men slik gikk det ikke.

- Jeg er ikke fornøyd med resultatet. Vi gjorde det vanskelig for oss selv i første omgang, det var dårlig. Annen omgang var bedre, men jeg er skuffet, sa Deila til pressen etter kampen, ifølge Celtics twitter-konto.

Oppgjøret mot laget som er på 10.-plass av totalt 12 lag i den skotske eliteserien endte med et pinlig poengtap foran egne tilhengere.

- Folk så litt redde ut, og de visste ikke hvordan de skulle åpne opp Motherwell, som forsvarte seg bra. Innstillingen vår kan jeg ikke klage på, sa Deila.

Den tidligere Strømsgodset-treneren advarte før kampen om at laget ville møte tøff motstand i et motivert Motherwell-lag.

Begynte dårlig John Sutton sendte ut et virkelig skremmeskudd rettet mot den regjerende seriemesteren i Skottland. Han scoret på volley etter et innlegg da det var spilt 19 minutter. Motherwell-ledelsen holdt seg lenge.

Flere satte spørsmålstegn ved Deilas uttak da han valgte å vrake de viktige spillerne Kris Commons og kaptein Scott Brown. Det er vanskelig å si om det var fraværet av de to som gjorde utslaget, men Celtics første omgang var av den dårlige sorten.

- Vi vil kanskje ha flere dager som dette, men vi må se det i et større perspektiv. Du kan ikke bare være ut i flere måneder og så komme tilbake. Vi ønsker å vinne ligaen, så vi kan ikke ha for mange slike kamper, sa Deila.

Gjorde endringer Nordmannen valgte å bytte innpå både Commons og Brown til annen omgang. Da hevet laget fra Glasgow spillet sitt og var helt klart det førende laget, men slet likevel å komme til de store sjansene.

Etter 68 minutter stormet innbytter Brown inn i gjestenes sekstenmeter. Skotten ble dyttet ned av Motherwell-forsvarer Fraser Kerr, og dommeren pekte på straffemerket.

Det var Commons som tok straffesparket. Engelskmannen var sikker som banken da han sendte ballen til venstre, mens keeper Filip Twardzik gikk motsatt vei.

Celtic presset på for å få en avgjørende scoring, men avslutningene var ikke gode nok. Dermed endte det 1-1 til pipekonsert fra hjemmepublikummet.

(NTB)