Deila og Celtic sikret ligagullet: - Vet ikke hva som skjer framover

Ronny Deila fikk en perfekt avslutning i Celtic. Nå kobles han til danske Brøndby.

(Dagbladet): Ronny Deila kan i dag feire sitt andre strake seriemesterskap med Celtic. 3-2-seieren mot Aberdeen avgjorde gullkampen to runder før slutt. Dermed får nordmannen en perfekt avslutning i Celtic.

20. april bestemte Deila seg for at nok er nok og at han gir seg som Celtic-manager etter sesongslutt.

Etter tapet mot Rangers i cupen økte presset voldsomt. Deila har hatt en rullerende ettårskontrakt, som kunne avsluttes av begge parter. Det valgte Deila til slutt å gjøre.

Nå er Deilas andre seriegull på to forsøk et faktum. Dermed kommer nordmannen til å forlate sjefsstolen i den skotske storklubben med æren i behold.

- Å være her har vært en utrolig erfaring. Det har vært tøft, men også moro og veldig lærerikt. Nå ser jeg framover til framtiden. Hva som skjer, vet jeg imidlertid ikke, sier Deila til BT Sport.

- God CV 40-åringen mener han har styrket CV-en sin i Skottland, til tross for til tider intens kritikk og hetsing fra egne fans og viktige klubbpersonligheter.

PERFEKT AVSLUTNING: Ronny Deila runder av tiden som Celtic-manager med seriegull. Foto: NTB Scanpix
PERFEKT AVSLUTNING: Ronny Deila runder av tiden som Celtic-manager med seriegull. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- CV-en er ikke dårlig, den er god. Men det viktigste for meg er reisen jeg har hatt i Celtic. Jeg har gått fra første til tiende klasse i løpet av tiden i Celtic. Jeg forsto ikke hva jeg gikk til. Men jeg har vært sterk og lært utrolige mye og jobbet med fantastiske spillere, sa Deila til The Scotsman tidligere i uka.

Celtic trengte minimum ett poeng i dag for å sikre ligagullet to runder før slutt. Deilas menn gjorde jobben.

Lustig scoret Patrick Roberts ga hjemmelaget en drømmestart da han skar inn i banen og banket ballen i mål med venstrefoten etter bare seks minutter. Samme mann doblet ledelsen etter 19 minutter.

Den tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig økte dernest til 3-0 like etter pause. Da virket kampen å være avgjortm men Aberdeen ga seg ikke.

McGinn tente et lite håp for bortelaget da han reduserte etter 58 minutter, og bare seks minutter seinere raget Andy Considine høyest på et frispark og stanget inn 2-3.

Deila til Brøndby? Gjestene presset på for en tredje scoring, men til slutt kunne Celtic juble da dommeren blåste for full tid. Stefan Johansen startet på benken, men kom inn som innbytter etter 82 minutter.

Det er ikke bestemt hvor Deilas ferd går videre. I danske medier, deriblant Ekstra Bladet, har nordmannen blitt koblet til danske Brøndby. I så fall kan det bli en norsk trenerduell mot Ståle Solbakkens F.C. København.

SERIEMESTER: Stefan Johansen kan juble for et nytt ligagull. Foto: NTB Scanpix
SERIEMESTER: Stefan Johansen kan juble for et nytt ligagull. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg er Åge Hareide dansk landslagssjef.

- Jeg vet ikke hva jeg skal neste sesong. Først skal jeg fullføre sesongen her. Så skal jeg på ferie, sier Deila til Herald Scotland.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram