EFFEKTIVE:Atletico de Madrids Adrian Lopez scorer på Strømsgodsets keeper Adam Larsen Kwarasey i Europa League-kvalifiseringen mot Strømsgodset  torsdag kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
EFFEKTIVE:Atletico de Madrids Adrian Lopez scorer på Strømsgodsets keeper Adam Larsen Kwarasey i Europa League-kvalifiseringen mot Strømsgodset torsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Deila og Godset fikk skryt av Atletico-treneren

- Effektiviteten var forskjellen på lagene i dag.

DRAMMEN (Dagbladet): • Strømsgodset - Atletico Madrid 0-2 (1-4 sammenlagt)

- Jeg blir ikke skuffet hvis vi blir slått ut, men jeg blir skuffet hvis vi ikke gjør en prestasjon vi kan være stolte av, sa Strømsgodset-trener Ronny Deila foran kveldens returoppgjør mot Atletico Madrid.

Deila trenger på ingen måte å gå i skammekroken, for Godset gjorde til de grader et helhjertet forsøk å forsøkte å spille på samme måte som de gjør på hjemmebane i Tippeligaen.

Men denne gangen var motstanden rett og slett av et annet kaliber enn til vanlig.

Fikk skryt - Atletico-treneren fortalte meg at Godset hadde vært litt uheldig, og at de hadde vært heldige. Vi har syv sjanser, så det er helt riktig. Forskjellen på det internasjonale nivået er at de er mer effektive og setter mulighetene sine i dag. Det var forskjellen i dag, sa Ronny Deila på pressekonferansen etter kampen.

Gregorio Manzano var selvfølgelig fornøyd med avansementet, men skrøt også av Godset-laget.

- Strømsgodset gjorde livet hardt for oss. De presset oss bra, og var fysisk sterkere. Vi fikk ikke til vårt eget spill, og det skyldes nok underlaget. Vi var ikke helt fornøyd med det. Det viktigste var imidlertid å ta seg videre, og nå kan vi se fremover, sa han.

Atletico Madrid hadde bare 2-1 å gå på fra den første kampen i Spania, som i høyeste grad bidro til at de tok Godset på alvor, og mye var gjort da Adrian Lopez trillet inn borteledelsen før kvarteret var spilt.

Dermed måtte vertene ha to mål bare for å sikre ekstraomganger. Og selv om Godset dominerte mye av banespillet, og hadde ballen minst like mye som Atletico Madrid, greide de sjelden å rulle opp de helt store farlighetene.

Men de gjorde nok til å glede et fullsatt Marienlyst Stadion, som reiste seg og trampeklappet idet overtiden startet. «Godset fra Drammen, ekte kjærlighet», runget selv da José Antonio Reyes økte til 2-0 i det tredje overtidsminuttet.

Tidlig kalddusj Strømsgodset åpnet akkurat så offensivt og ambisiøst som Ronny Deila hadde varslet. Men bare noen få minutter etter at
Anders Konradsen hadde headet like over etter en Godset-corner, viste Atletico Madrid nådeløs effektivitet på en av sine
første visitter foran Adam Larsen Kwarasey.

Diego Forlan slo en følsom stikker inn bakrommet, og den spanske U21-spissen Adrian Lopez plasserte ballen lavt helt nede
i korthjørnet.

En slik kalddusj kunne fort lagt en demper på entusiasmen og troa hos vertene. Med Godset holdt motet oppe, flyttet fram
mye folk på spanjolenes halvdel og plukket opp mange av andreballene. Og i løpet av omgangen spilte de seg til en rekke
halvsjanser og én virkelig stor sjanse.

Den kom etter snaue halvtimen, etter noen sterke Godset-minutter der Atletico hadde nok med å forsvare seg. En av mange
cornere havnet på panna til Glenn Andersen, som fra fire meters hold styrte ballen hårfint utenfor lengste stolpe.

Et kollektivt sukk gikk gjennom en fullsatt Marienlyst Stadion.

Atletico Madrid så ikke ut til å være helt komfortable med spretten i kunstgresset, selv om så gode fotballspillere sjelden har
problemer med å finne seg til rette på et helt jevnt underlag. De viste da også glimt av klasse, som da Antonio Lopez
dro en herlig tunnel på Muhamed Keita nede ved dødlinja. Men noen sjanser foruten scoringen skapte de ikke.

På tampen av omgangen var det nesten for Godset igjen. Øyvind Storflor ble spilt gjennom, keeper rykket ut, og dermed sto målet
ubevoktet da veteranen la ballen tilbake til Ola Kamara. Men spissen var ikke besluttsom nok, og det endte bare med nok en corner.

Likevel lyktes hjemmelaget med såpass mye at de nok tok med seg en god porsjon selvtillit i garderoben.

Bra med spillemessig Strømsgodset var fortsatt fullt på høyden spillemessig etter hvilen, og vel så det, men man satt med en følelse av at Atletico hadde brukbar kontroll. For det var sjelden veldig skummelt foran målet til Joel - ofte stoppet det opp i sistepasningen, eller så måtte
Godset-spillerne avslutte fra posisjoner der det trengtes et drømmetreff for å score.

Mohamed Keita var imidlertid nær å gjøre det virkelig spennende på Marienlyst, da han utfordret én mot én innenfor 16-meteren, dro ballen over på venstrebeinet og avsluttet noen små centimeter utenfor lengste stolpe.

Adam Larsen Kwarasey hadde faktisk ikke så mye å gjøre, men var våken da han først måtte i aksjon. En innsvinger fra Jose Antonio Reyes fant kaptein Antonio Lopez på bakre stolpe, men Kwarasey fikk noen fingre på ballen og tippet den over tverliggeren.

Godset gikk litt tomme for krefter på slutten, og var ikke like energiske i gjenvinningen som tidlig i kampen, og slik sett skjønte de fleste hvilken vei det bare selv da det gjensto 20 minutter.

Men de sto på til det siste, og keeper Kwarasey sprang opp i angrep da Godset fikk noen cornere på slutten.

I stedet fikk Reyes altså æren av å gi vertene nådestøtet, da han mottok en langbll på hjørnet av 16-meteren, dro seg inn og avsluttet sikkert.