Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

Deila om den tøffe tida i Vålerenga. Slik svarer han på kritikken fra Rekdal

- Jeg har vært utydelig. Men vi er i en mye bedre situasjon enn på samme tid i fjor. Jeg synes Kjetil er litt korttenkt.

TRENGER POENG: Ronny Deila og Vålerenga ligger to poeng over kvalikplassen i Eliteserien. Søndag venter Rosenborg på Lerkendal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRENGER POENG: Ronny Deila og Vålerenga ligger to poeng over kvalikplassen i Eliteserien. Søndag venter Rosenborg på Lerkendal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg – Vålerenga, på TVNorge klokka 20.00

VALLE (Dagbladet): Ronny Deila (41) og Vålerenga gjorde lørdag unna den siste treninga før søndagens storkamp mot Rosenborg.

Begge lag kommer rystet til møtet: Torsdag fikk Rosenborg grisebank av Real Sociedad i Europa League og tapte 4-0. Vålerenga gikk på 1-2-smell for Sarpsborg da den nye stadion åpnet på Valle sist søndag.

- Kampen var skuffende. Det så ut som om vi hadde tapt energien vår før vi begynte. Denne uka har vi jobbet hardt med å få riktig trykk inn mot kampene som kommer, sier Deila til Dagbladet.

Tabellsituasjonen er ikke lystig: Vålerenga ligger på 12. plass, to poeng over kvalik - og seks poeng fra direkte nedrykk. Samtidig er det kort vei oppover.

Nådeløs Rekdal

I forbindelse med Sarpsborg-kampen felte tidligere trener Kjetil Rekdal en nådeløs dom over klubben. Han er nå ekspert på Eurosport.

TV-EKSPERT: Kjetil Rekdal gikk fra å være trener i Vålerenga til ekspert på Eurosport. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TV-EKSPERT: Kjetil Rekdal gikk fra å være trener i Vålerenga til ekspert på Eurosport. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Rekdal sa:

- Seriespillet er en regelrett fiasko vil jeg påstå når de har satset så stort som de gjorde før sesongen og ligger der de ligger etter 20 serierunder. Det blir ikke lett å være Ronny Deila og resten av støtteapparatet hvis de får lite poeng i de neste rundene.

Til Dagbladet sier Deila at han ikke ønsker å gå inn i en stor, offentlig diskusjon med Rekdal.

- Jeg er fullstendig klar over at vi har hatt veldig varierende prestasjoner fram til nå, og at vi har ting å jobbe med. Men jeg er overbevist om at vi - gjennom måten vi jobber på - får resultater på sikt, påpeker han.

- Jeg synes Kjetil er litt korttenkt. Jeg husker en mann som var ganske frustrert her på samme tid i fjor. Vi er i en mye bedre situasjon nå enn vi var den gang. Samtidig var Kjetil veldig tydelig da han tok rollen som sportssjef at Vålerenga ikke var noen quick fix og at dette kommer til å ta tid. Det virker som om han har glemt dette nå.

Store utskiftninger

På plass i San Sebastian i Spania denne uka - for å kommentere Real Sociedad mot Rosenborg - presiserte Rekdal over Dagbladet at han ikke kritiserer Deila eller enkeltspillere.

Les artikkelen her.

- Jeg har kritisert prestasjonene til Vålerenga, påpekte han. Om den utfordrende tabellsituasjonen sier Deila:

- Vi har hatt store utskiftninger i troppen. Sammenliknet med slutten av fjorårets sesong er 14-15 spillere borte. Vi har fått inn 9-10 spillere. Vi er blitt litt færre, og det er positivt. Vi var 32, akkurat som da forrige sesong var over. Nå er vi 27. Og vi skal ned i 24.

- Samtidig er det blitt en del nye ting, det er helt naturlig når det kommer inn en ny trener. Det første året handler om å prøve og feile litt. Men vi er en samlet og blid klubb. Vålerenga som klubb gir meg vann i munnen og masse energi. Klubben er i vekst og vi skal skape vår egen storstue på Valle. Økonomisk går alt bedre.

Utydelighet

- Rekdal sa på TV at laget gang på gang framstår energiløst, noe det også var i hans periode. Hva skyldes dette?

- Utydelighet fra meg. Vi har byttet litt på systemer. Litt for mange spillere har vært inn og ut av laget av ulike årsaker. Når vi har kontinuitet, er vi gode. Når vi bytter på ting, har vi taklet det veldig dårlig. Jeg må få satt en ellever som kan stå over tid. Og så må jeg sørge for at kampplanen blir tydeligere, sånn at det ikke blir bytting fra den ene kampen til den andre.

TØFFE TAK: Ronny Deila sier humøret i klubben er bra, tross store sportslige utfordringer. En solid opptur i det hele er den nye stadion på Valle med kapasitet på 17 300 tilskuere. Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix
TØFFE TAK: Ronny Deila sier humøret i klubben er bra, tross store sportslige utfordringer. En solid opptur i det hele er den nye stadion på Valle med kapasitet på 17 300 tilskuere. Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix Vis mer

Deila peker på utfordringene som har vært spesielt offensivt. Skader er noe som har ført til bytte av posisjoner.

Den nye spissen, Fitim Azemi, har heller ikke kommet i gang, men er i troppen til Rosenborg-kampen søndag.

- Hvorfor lar debuten til Azemi vente på seg?

- Tida i Maccabi Haifa har tatt på både fysisk og mentalt. I over to måneder havnet han fullstendig ute i kulda. Treneren bestemte at alle utlendingene i laget måtte trene for seg selv. Da tar det tid å komme i kampform igjen. Han er en spiller vi vil få mye glede av.

Tenker langsiktig

- Hva tenker du om påstandene om at du har mer å rutte med av midler sammenliknet med i fjor?

- Først og fremst må vi erstatte spillerne vi mistet. Der har vi en pott med penger ut ifra hva vi har solgt. De pengene har vi ikke brukt ennå, fordi vi har lyst til å være trygge på det vi gjør. Så har vi solgt for et titalls millioner på de siste seks månedene som vi ønsker å bygge klubben videre på. Vi setter tæring etter næring. Vi gjør ingenting annerledes enn det.

Deila fortsetter:

- Så har vi etablerte spillere som har slitt med skader. Når de har vært på banen, så har vi vært gode. Vi har nesten ikke tapt fotballkamper. Men når de har vært ute, må vi bygge opp et lag på nytt igjen. Og i det siste har vi vært litt for utydelige i det vi driver på med.

I TROPPEN MOT RBK: Fitim Azemi. Foto: vif.no
I TROPPEN MOT RBK: Fitim Azemi. Foto: vif.no Vis mer

- Ja, vi kunne vært bedre. Samtidig er det alltid en kurve mellom det å få kontinuitet i ting og få resultater. Vi er positive som bare det i klubben. Det er en god stemning her. Vi vet vi kommer til å få en morsom og tøff høst. Vi skal bite tennene sammen og komme oss gjennom den. Vi har fortsatt muligheten til å komme til Europa gjennom cupen. Samtidig har vi en mulighet til å klatre på tabellen.

God sjanse

- Hva tenker du om Rosenborg-kampen?

- Vi har en god sjanse. Utgangspunktet er litt det samme som sist vi var i Trondheim (vant 2-1 i kvartfinalen). Men denne gangen må vi starte kampen bedre. Da kan alt skje.

- Så du Rosenborgs kamp mot Real Sociedad?

- Ja. Og nivået på de beste lagene i Spania er verdensklassenivå. Der er ikke Rosenborg helt ennå. Når du er litt uheldig og gjør enkle feil i begynnelsen av kampen, så blir det veldig tøft på bortebane mot Real Sociedad. De må lære de også - og gå den veien Rosenborg gikk for mange år siden.

Eliteserien
Rosenborg21135341-1644
Sarpsborg21108333-2038
Brann21107441-2037
Molde21104735-2634
Haugesund2086625-2230
Sandefjord2193929-3230
Stabæk2286833-4030
Strømsgodset2278727-2829
Odd2084816-2328
Lillestrøm2176831-3327
Aalesund2167828-2925
Vålerenga2066824-2724
Sogndal21651025-3223
Kristiansund2157929-3722
Tromsø20461021-3818
Viking21361223-3815

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!