Deila om sensasjons-Martin: - Han har en lang vei å gå

Celtic følger 15-åringen tett.

SAMMEN I GODSET: Ronny Deila og Martin Ødegaard under 16. mai-kampen mot Sarpsborg 08. Celtic-manageren mener Ødegaard må bruke tid på å utvikle seg og at han ikke er klar for en bedre liga ennå. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SAMMEN I GODSET: Ronny Deila og Martin Ødegaard under 16. mai-kampen mot Sarpsborg 08. Celtic-manageren mener Ødegaard må bruke tid på å utvikle seg og at han ikke er klar for en bedre liga ennå. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

MARIBOR (Dagbladet): Strømsgodsets Martin Ødegaard (15) er årets sensasjon i norsk fotball. 15-åringen har tatt Tippeligaen med storm og er ble i går tatt ut i A-landslagstroppen.

Få kjenner Ødegaard bedre enn Ronny Deila, som tok ham opp i Strømsgodset-stallen før sesongen. Ødegaard fikk fem seriekamper under Deilas ledelse før treneren reiste til Celtic i juni.

- Martin er et talent som hele Europa har fått øynene opp for, sier Deila til Dagbladet.

Dagbladet møtte Deila etter gårsdagens pressekonferanse i den slovenske byen Maribor der Celtic spiller Champions League-playoff i dag.

Celtic-interesse Ronny Deila røper overfor Dagbladet at den skotske klubben har et godt øye til supertalentet.

- Følger du og Celtic Ødegaard tett, Deila?  

- Vi følger med på Martin. Vi ser på mange der ute. Vi tar ting litt som det kommer og vet vi ikke er de eneste som følger med, sier Deila.

- Du kjenner både ham og familien hans. Kan det hjelpe til å ordne en avtale?  

- He-he, nei. Jeg har hatt nok med meg selv i det siste, sier Deila og fortsetter:  

- Han er et stort talent og fortjener plassen på landslaget, sier Deila.  

- Er han klar for større ligaer?  

- Jeg mener han har en lang vei å gå for å komme på et internasjonalt nivå. Men har har vist at han er god i Tippeligaen og at han klarer seg godt. Han bør vente med utlandet, sier Celtic-sjefen.

Overrasket Tidligere i går hadde unge Ødegaard blitt hyllet av flere. Store aviser som britiske The Guardian og tyske Bild omtalte fenomenet.

«Tenåring imponerer», skrev The Guardian.

Bild fulgte opp:

«Liten norsk gutt mot landslagsdebut»

Celtic møter for øvrig Maribor klokka 20.45 i Champions League-playoff i kveld. Returkampen spilles i Glasgow førstekommende tirsdag. Vinneren over disse to kampene er klar for gruppespillet i Champions League.