Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila om sitt VIF-prosjekt: - Dette skal gjøres med kløkt, ikke galskap

- Det finnes ingen quick fix.

LETTET: Vålerenga-trener Ronny Deila var glad og lettet etter seier og tre poeng mot Sogndal og trener Eirik Bakk (t.h.). Etter en tøff start på sesongen, med tre tap på de fire første kampene, er Deila klar på at gårsdagens seier vil frigjøre masse ny energi. Foto: Bjørn Langsem
LETTET: Vålerenga-trener Ronny Deila var glad og lettet etter seier og tre poeng mot Sogndal og trener Eirik Bakk (t.h.). Etter en tøff start på sesongen, med tre tap på de fire første kampene, er Deila klar på at gårsdagens seier vil frigjøre masse ny energi. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga-trener Ronny Deila var lettet på både egne og lagets vegne etter 3-0-seieren mot Sogndal på Ullevaal stadion i går kveld.

Han legger ikke skjul på at de trengte et lite pusterom og arbeidsro etter den tunge sesongstarten med én seier og tre tap på de fire første kampene.

Etter en vinter med gode treningskamper forventet den tidligere Celtic-manageren mer av sitt nye lag. Så gjenstår det å se om en overbevisende seier mot et Sogndal-lag som har tapt alle sine tre bortekamper er starten på en positiv trend, eller om Vålerenga får bank i Skien neste helg.

- Stolt av gutta

Ronny Deila er iallfall klar på at de ikke er «friskmeldt» ennå. Derfor fristes han ikke av muligheten til et par bråkjekke meldinger til de som eventuelt begynte å tvile på hans VIF-prosjekt.

- Vi har masse å jobbe med videre for å være med helt der oppe, men nå hadde vi en defensiv trygghet som er veldig viktig. Det skal vi ta med oss. Jeg er stolt av gutta i dag, sier Ronny Deila til Dagbladet.

ENDELIG FOR VÅLERENGA: Hovedstadslaget Vålerenga har slitt den første delen av Eliteserien 2017. Men i den femte runden løsnet det skikkelig mot Sogndal. Christian Grindheim, Jonathan Tollås Nation og Bård Finne scoret målene. Video: Fotball Media Vis mer

Det er nettopp Vålerengas defensive problemer i sesongstarten han har fått kritikk for. Vålerenga slapp inn hele ti mål på de fire første kampene, hvilket var flest baklengs av samtlige lag i Eliteserien.

Da smaker det alltid godt å holde nullen, selv om Sogndal mistet sin strengt tatt eneste offensive trussel da den gode spissen Martin Ramsland måtte ut med skade etter bare 29 minutter.

- Rekdal klarte det heller ikke

Men selv om stopperparet Jonatan Tollås Nation og Enar Jääger gjorde sine saker bra, så står en kvalitetsmidtstopper øverst på ønskelista til Ronny Deila.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- De stopperne vi har er gode i tippeligasammenheng, og det er vanskelig og dyrt å finne noe som er veldig mye bedre.

- Kjetil Rekdal var her til 5. februar, og prøvde så godt han kunne han også, uten å finne noen ting. Ut fra den økonomien vi har er det vanskelig, bemerker Deila.

Noen vil sikkert bemerke at årets Vålerenga-trener har fått det meste han har pekt på i vinter. Iallfall har det rent inn med midtbanespillere på Valle denne vinteren. I de bakre rekker er Enar Jääger eneste nye ansikt.

Peses for gullutsagn

Deila er klar på at de ikke kommer til å gjøre noe overilt i jakten på nye krefter i bakre rekker.

- Jeg kom hit for å bygge et prosjekt, uten å bruke masse penger. Ja, vi har brukt litt mer enn i fjor, men vi solgte også en spiller for en haug med millioner (spissen Deshorn Brown til kinesisk fotball for rundt ti millioner kroner). Dette skal gjøres med kløkt, ikke galskap, forsikrer Vålerenga-treneren.

HÆRFØRER: Vålerenga-kaptein Christian Grindheim sto fram som lagets sjef og hærfører i oppgjøret mot Sogndal. Kapteinen mistet de tre første seriekampene på grunn av skade, men med Grindheim tilbake framstår Vålerenga mer samlet og med større trøkk. Foto: Bjørn Langsem
HÆRFØRER: Vålerenga-kaptein Christian Grindheim sto fram som lagets sjef og hærfører i oppgjøret mot Sogndal. Kapteinen mistet de tre første seriekampene på grunn av skade, men med Grindheim tilbake framstår Vålerenga mer samlet og med større trøkk. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Før årets sesong dristet han seg til å ta ordet «gull» i sin munn om målsettingen for årets sesong. Et utsagn som siden har bitt ham i rumpa, uten at Deila angrer på den offensive innstillingen.

- Målet er gull, men det er ikke gjort i en håndvending. Det bor masse i dette laget, men det kan hende det tar ett år, eller det kan ta to. Vi skal være tålmodig utålmodige, sier Ronny Deila - og minner de som eventuelt skulle ha glemt det at Vålerenga kjempet i bunnen i hele fjorårssesongen.

- Ti av de spillerne som startet mot Sogndal var med i nedrykksstrid i fjor, så vi må ta steg for steg. Jeg har en enorm motivasjon til å vise at vi skal opp og gjøre store ting. Men også jeg må takle at vi må ta steg for steg, erkjenner han.

- Det er rett og slett ingen quick fix å gå fra bunnstrid til å kjempe i toppen. Vi må jobbe med å skape en vinnerkultur som gjør at vi kan klatre på tabellen, legger han til.

- Ikke klart å begrense meg

Og er det noe Vålerenga-treneren tar selvkritikk på, så er det at han bydd altfor mye på seg selv i sesongoppkjøringen.

OPPTUR: Vålerenga-trener Ronny Deila manger gutta fram mot Sogndal. Etter det stygge 0-4-tapet mot Molde i forrige serierunde, var Deila klar på de trengte en opptur og seier nå. Foto: Bjørn Langsem
OPPTUR: Vålerenga-trener Ronny Deila manger gutta fram mot Sogndal. Etter det stygge 0-4-tapet mot Molde i forrige serierunde, var Deila klar på de trengte en opptur og seier nå. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg har jobba utrolig mye i forhold til spillerlogistikk, treninger, med å bygge opp et system og en kultur, jeg har stilt opp for media hele tida, jeg har holdt på med sponsorer, holdt foredrag og en haug med andre ting.

- Jeg har rett og slett ikke klart å begrense meg sjøl nok til å ha overskudd inn mot kampene. Det har jeg kjent på, sier Ronny Deila til Dagbladet.

Derfor var gårsdagens trepoenger en såpass stor lettelse.

- For å komme ut av en ond sirkel, så var det viktig med tre poeng, og jeg kan se at gutta også er litt letta. Det er naturlig etter den perioden vi har vært gjennom.

- De tre poengene gir oss masse energi. Nå kan vi dra til Skien neste helg uten noen ting å tape. Om vi får tre poeng der, så er det en bonus, sier Ronny Deila.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media