GOD STEMNING: Ronny Deila fikk med seg at Godset-spillerne sprudlet av godt humør da de gjennomførte sin første trening etter ferien mandag kveld. Foto: Mathias Bergquist/Dagbladet
GOD STEMNING: Ronny Deila fikk med seg at Godset-spillerne sprudlet av godt humør da de gjennomførte sin første trening etter ferien mandag kveld. Foto: Mathias Bergquist/DagbladetVis mer

Deila om Solskjær-jobb: - Det er nesten skummelt

Håper den tidligere gullkonkurrenten lykkes.

DRAMMEN (Dagbladet): I kveld startet seriemester Strømsgodset sin sesongoppkjøring i flomlyset på Marienlyst stadion. På plass var Ronny Deila, som i går forlenget kontrakten med blåtrøyene etter mye spekulasjoner om at han var på vei til Malmö.

- Alt lå til rette her i Strømsgodset, så da følte jeg det var riktig å forlenge. Det handlet aldri om penger, men om min videre karriere som trener, sier Deila til Dagbladet.

Stort navn En som derimot har tatt et steg videre i karrieren den siste uka, er Ole Gunnar Solskjær. Forrige uke ble han manager for Premier League-klubben Cardiff. Det inspirerer Godset-treneren.

- Det er utrolig motiverende å se at han har kommet så langt, men det er nesten litt skremmende også. Det er jo en vanvittig tøff jobb i en tøff liga. Samtidig gir det utrolig mye tilbake. Igjen handler det ikke om penger, men om gode opplevelser. Det er det som inspirerer, sier Deila.

Skulle nørdmøringen gjøre det bra med den walisiske klubben, åpnet det nye muligheter for norske trenere, tror 38-åringen. Men han er klar på at det er stor forskjell på Ronny Deila og Ole Gunnar Solskjær.

- Han har opparbeidet seg et stort navn i England etter alle årene i Manchester United. I tillegg har han gjort det veldig bra i Norge. Om jeg noen gang skal komme meg så langt som til Premier League, må jeg nok innom en slags mellomstasjon i en annen liga først. Men det er klart at hvis Solskjær lykkes, blir det også lettere for andre norske trenere å komme etter.

Baner vei Solskjær er ikke den eneste nordmannen i Wales. Han har også tatt med seg Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem. Et kvalitetsstempel, mener Deila, som alltid har forfektet at unge spillere må få sjansen.

- Det handler bare om å la dem prøve seg. Skulle de ta steget og spille fast i Premier League, baner det også vei for andre. Det er også et kvalitetsstempel for norsk fotball vi må ta med oss videre.

Uviss Kamara-situasjon Under mandagens trening på Marienlyst var Deila mer tilskuer enn sjef. Den nyankomne assistentreneren David Nielsen, som tidligere har spilt i klubben, ledet en trening med høyt latternivå og mye vinnervilje.

Hovedtreneren ser svært positivt på mulighetene for å følge opp fjorårets gullsesong.

- Vi har aldri hatt en så stor og sterk tropp så tidlig i sesongen som vi har nå. Det kommer kanskje spillere inn, og noen forsvinner kanskje, men alt i alt ser det veldig bra ut.

En av de som kanskje kommer inn, er Ola Kamara. Kraftspissen trente med Strømsgodset i dag, men er under kontrakt med østerrikske SV Ried. Kamara var sterkt delaktig til at drammenserne vant seriegull i høst. Han utlånsavtale gikk imidlertid ut etter sesongen. Kamara ønsket ikke å snakke med Dagbladet.

SJEF: David Nielsen ledet treninga i sin første dag som assistenttrener for seriemester Strømsgodset. Foto: Mathias Bergquist/Dagbladet
SJEF: David Nielsen ledet treninga i sin første dag som assistenttrener for seriemester Strømsgodset. Foto: Mathias Bergquist/Dagbladet Vis mer