Eliteserien:

Deila om stortalent: - Tydelig at han har noe her å gjøre

Fredag fikk Felix Horn Myhre (17) sine første minutter i Vålerenga-drakt.

IMPONERTE: Nysigneringen Felix Horn Myhre (17) fikk skryt av VIF-trener Ronny Deila etter kampen mot Asker. Foto: vif-fotball.no
IMPONERTE: Nysigneringen Felix Horn Myhre (17) fikk skryt av VIF-trener Ronny Deila etter kampen mot Asker. Foto: vif-fotball.noVis mer

• Vålerenga – Asker 1-0 (0-0):

VALLHALL (Dagbladet): Vålerenga og Asker møttes fredag forrige uke til årets første treningskamp.

Første omgang var preget av mye slurv fra begge lag, noe som førte til relativt få sjanser. Etter at VIF-trener Ronny Deila hadde byttet ut hele laget i pausen, fikk de hull på byllen i andre omgang. 65 minutter inn i oppgjøret kom den avgjørende scoringen.

- Det var godt å komme i gang. Vi fikk en del svar på hvor vi står, så en fin gjennomkjøring, sier Deila til Dagbladet.

En som spilte sin første kamp for sin nye klubb var 17-åringen Felix Horn Myhre. Midtbanespilleren ble hentet til Vålerenga fra Ullern i forkant av denne sesongen.

Unggutten spiller regelmessig på Norges G-18 landslag og har tidligere vært på prøvespill i Freiburg.

DEBUT: Felix Horn Myhre på vei inn til sin første kamp for Vålerenga. Foto: vif-fotball.no
DEBUT: Felix Horn Myhre på vei inn til sin første kamp for Vålerenga. Foto: vif-fotball.no Vis mer

Etter kampen mot Asker var han glad for å ha unnagjort debuten.

- Vi starta litt slapt, men kom oss utover kampen. Det var veldig gøy å komme i gang, forteller Horn Myhre.

Den tidligere Ullern-spilleren startet kampen på midtbanen, og gjorde seg overhodet ikke bort. Ved flere anledninger kunne vi se ferdighetene hans i form av godt overblikk og presise pasninger. Han legger ikke skjul på at han gleder seg til fortsettelsen.

- Jeg har vært her på prøvespill, og det virker som en bra gjeng. Jeg vil spille så mye som mulig og utvikle meg så mye jeg kan. Jeg tror jeg har kommet til riktig klubb, sier midtbanetalentet.

- Har Ronny Deila vært viktig for valget ditt?

- Han var helt klart en påvirkende faktor, og jeg synes han er en bra trener. Det er en klubb på vei oppover, så jeg gleder meg til fortsettelsen, forteller den ferske Vålerenga-spilleren.

Sjefen selv var imponert over det han hadde sett av sin nye elev.

- Han spilte veldig bra i dag. Felix viser allerede nå at han holder Eliteserie-nivå. Det er tydelig at han har noe her å gjøre, men vi har mange spennende spillere, sier Deila.