GIKK VIDERE: På grunn av «Goodwill Games» i Glasgow måtte Ronny Deilas Celtic spille kampen mot KR Reykjavik i Edinburgh. Det stoppet dem likevel ikke fra å knuse islendingene 4-0. Foto: Digitalsport.
GIKK VIDERE: På grunn av «Goodwill Games» i Glasgow måtte Ronny Deilas Celtic spille kampen mot KR Reykjavik i Edinburgh. Det stoppet dem likevel ikke fra å knuse islendingene 4-0. Foto: Digitalsport.Vis mer

Deila på spillerjakt etter drømmestart: - Vi er nødt til å investere

Fansen ønsker seg ny spiss.

• Celtic - KR Reykjavik (Champions League-kvalik, 2. runde. 4-0, 5-0 sammenlagt)

(Dagbladet): For aller første gang som Celtic-manager, ledet Ronny Deila «The Bhoys» foran rundt 36 000 forventningsfulle tilskuere hjemme i Skottland.

Det ble en debut som knapt kunne gått bedre. Islandske KR Reykjavik ble knust 4-0. Og på veien mot det solide resultatet, vartet Celtic opp med et nydelig stykke fotball.

Etter kampen ble Deila likevel spurt om han kommer til å bringe inn forsterkninger foran det som kan bli en lang sesong med både serie-, hjemlig cup- og Champions League-spill. Spesielt en ny spiss har lenge vært etterlyst av Celtic-supporterne.

- Vi er nødt til å investere, men det må være de riktige spillerne. Vi kommer til å gjøre det på vår måte, slik klubben alltid har gjort. Det er noe vi jobber hardt med, sier Deila.

Merkefotball Det var tydelig å se at Deila allerede har rukket å implementere de viktigste komponentene av fotballfilosofien sin. Kjennetegna fra tiden i Strømsgodset var mange.

- Jeg er fornøyd med resultatet. Det er en god start, men dette er ikke den beste motstanden vi kommer til å møte, sier Deila, ifølge BBC.

Celtic-spillerne startet umiddelbart å transportere ballen mellom seg i et så høyt tempo at Reykjavik-mannskapet slet stort med å forflytte seg raskt nok.

Det medførte at Deilas menn ved flere anledninger kunne utnytte de ønskede hullene som oppsto i mellomrommet og på kantene. Samtidig lå Stefan Johansen og kaptein Charlie Mulgrew og styrte spillet fra sentral midtbane på en utsøkt måte.

Bevegelsen til de fire på topp i 4-2-3-1-formasjonen gjorde også at pasningsalternativene alltid var mange.

Og da midtstopper Virgil van Dijk bestemte seg for å stange inn to tidlige dødballer, var det ikke overraskende at angriperen Teemu Pukki kunne sette inn 3-0 allerede etter 27 minutter.

Stolt Deila På sidenlinjen sto Deila, antrukket i sort treningsdress for anledningen, og oppildnet spillerne sine til å opprettholde trøkket.

Det spørs imidlertid om det var nødvendig. For samtlige virket svært ivrige på å vise seg fram for den nye sjefen sin. De få gangene noen mistet ballen, svermet tre, fire eller fem Celtic-spillere umiddelbart rundt motstanderlagets ballfører.

Slik opprettholdt de grønne- og hvitstripete initiativet gjennom hele kampen.

Selv om feilprosenten ble noe høyere i 2. omgang, var prestasjonene til Deilas menn totalt sett bunnsolide.

Kan møte Berg Det er liten tvil om at motstanden vil bli større jo nærmere Champions League-gruppespillet Celtic kommer, men finske Pukki var en av mange som utnyttet kampen til det fulle - ved å spille på seg flere doser ekstra selvtillit.

Snaue 20 minutter før full tid gjorde Pukki det gjennom å sette inn sitt andre, og Celtics fjerde, mål.

- Vi startet bra. Første omgang var god. Da skapte vi store sjanser og vant ballen tilbake raskt. Slik at vi kunne opprettholde presset. I andre omgang slurvet vi en del, men jeg er nødt til å være fornøyd med resultatet, sier Deila, ifølge BBC.

Resultatet betyr at Celtic møter vinneren av oppgjøret mellom irske St. Patrick's og Henning Bergs polske klubb, Legia Warzawa, i tredje kvalikrunde. Den kampen spilles i morgen.