TAR OVER: Ronny Deila signerte onsdag kontrakt med Vålerenga. Her med Kjetil Rekdal og avtroppende daglig leder, Morten Nydal. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TAR OVER: Ronny Deila signerte onsdag kontrakt med Vålerenga. Her med Kjetil Rekdal og avtroppende daglig leder, Morten Nydal. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Deila presentert som VIF-trener

Kjetil Rekdal blir sportslig administrativ leder.

(Dagbladet): Ronny Deila ble i dag presentert som kommende Vålerenga-trener. Han signerer en fireårskontrakt med hovedstadsklubben.

Klubben kalte inn til en hastepressekonferanse tidligere i dag, og temaet ville være sportslig ledelse.

- Dette er en stor dag. Jeg er veldig stolt av å få være en del av Vålerenga. Jeg gleder meg til å starte opp. Det er en klubb i den største byen i Norge, og de har en stor tilhengerskare, sier Deila.

- Det at Ronny sitter her ble spilt inn ganske fort, sier Kjetil Rekdal.

Deila tar ikke over før etter sesongen, men fram til da vil han være en støttespiller på Valle. Det samme vil Kjetil Rekdal gjøre etter at Deila har tatt over, som sportslig administrativ leder.

- Det har vært to tøffe år i Skottland, og jeg har lært mye. jeg følte dette var en passende tid (å komme tilbake til Norge, journ.anm.). Jeg er veldig glad for å vite hvor jeg skal jobbe. Kjetil har vært gjennom en tøff periode her i Vålerenga. Nå er det mer trygghet, folk vet hva som kommer til å skje. Jeg er lite bekymra, dette kommer til å gå bra, sier Deila.

- Ville aldri dratt fra Godset til Vålerenga

Deila vil være med i planleggingen framover, og han og Rekdal har allerede begynt å se på kortsiktige og langsikte planer.

- Men akkurat nå er det Kjetil som bestemmer, sier den kommende treneren.

- Dette er ene og alene mitt ansvar, jeg må få oss opp av dette, sier Rekdal om nåværende sportslige situasjonen i Vålerenga. Han legger ikke skjul på at det har vært mange skader, men skylder ikke direkte på disse for at Vålerenga i dag ligger nest sist i Tippeligaen.

Deila har det siste døgnet blitt kritisert av Strømsgodset-supportere for å gå til Vålerenga, etter å tidligere ha uttalt at han ikke kunne tenke seg å gå til en annen norsk klubb.

- Jeg hadde aldri gått fra Strømsgodset til Vålerenga. Nå gikk jeg ut og kom tilbake, og det er noe helt annet, sier Deila.

Ny daglig leder bekreftet i går

I går ble Erik Espeseth bekreftet klar som ny daglig leder i hovedstadsklubben, og ryktene om at Ronny Deila skal være klar for Vålerenga fra 1. januar 2017 begynte å svirre.

De to var begge ansatt i Strømsgodset, da Deila ledet klubben til seriegull.

I dag bekreftet Deila at han har vært i samtaler med Vålerenga, og at en avgjørelse ville komme snart. Nå er det altså klart.

Saken vil oppdateres.