Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila så Celtic øke serieledelsen mot tabelljumboen

Vant 4-1.

VANT: Celtic knuste Dundee United. Foto. Scanpix
VANT: Celtic knuste Dundee United. Foto. Scanpix Vis mer

Celtic økte forspranget til tabelltoer Aberdeen fredag. Manager Ronny Deila og hans mannskap slo tabelljumbo Dundee United hele 4-1 på bortebane. Seieren gjør at Celtic topper skotsk eliteserie med 49 poeng. Deila og co. har nå seks poeng ned til Aberdeen.

Celtic-spiss Leigh Griffiths sendte gjestene i føringen med en fin avslutning etter 21 minutter. Det var 25-åringens 50. scoring for skottene.

Jozo Simunovic doblet ledelsen bare seks minutter etter. Scoringen fra kort hold kom etter en dødball fra venstre.

Reduserte Hjemmelaget ga imidlertid ikke opp. Bare fire minutter etter Celtics 2-0-scoring, tok Simon Murray affære. Angrepsspilleren ble spilt fri alene mot Celtic-keeper Craig Gordon, og sistnevnte maktet ikke å hindre redusering. Dermed sto det 1-2 til pause.

Celtic tok raskt kommandoen fra start i 2. omgang. I det 48. minutt dunket Griffiths inn sitt andre for dagen. Åtte minutter etter la Kris Commons på til 4-1. Commons saksesparket ballen inn i nettet på akrobatisk vis. Dermed var kampen i realiteten vunnet.

Johansen og Riski fra start Vertene maktet ikke å legge trykk på Celtic etter 1-4-målet. Gjestene hadde muligheten til å øke ved et par anledninger, men maktet ikke å få ballen i mål. Fire fulltreffere holdt imidlertid i massevis.

Resultatet gjør at hjemmelaget sliter tungt. Tabelljumboen har hele elleve poeng opp til Kilmarnock på 11.-plass.

Finnen Riku Riski, som er utleid fra Rosenborg, spilte 64 minutter for Dundee United i oppgjøret. Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media