Deila sjokkerte spillerne med tangastunt

- Det var ikke lekkert.

TØFF I TANGA? Strømsgodset-trener Ronny Deila holdt taktikkmøte i en hane-tanga før kampen, etter at kaptein Alexander Aas hadde handlet i en erotisk butikk i Drammen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TØFF I TANGA? Strømsgodset-trener Ronny Deila holdt taktikkmøte i en hane-tanga før kampen, etter at kaptein Alexander Aas hadde handlet i en erotisk butikk i Drammen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Follo - Strømsgodset 0-2.

Godset-trener Ronny Deila skryter av å ha Tippeligaens yngste lag. Med god grunn, han skal ha ros for at han tør å satse på ungdommen.

I dag var de skyhøye favoritter mot Follo i cupfinalen. Det kan være utfordrende å takle for unge og urutinerte spillere.

Derfor kastet Deila klærne før kampen.

- Det var ikke lekkert, men det var morsomt, sier Ola Kamara til Dagbladet.

Handlet i erotisk butikk Før semifinalen mot Odd holdt Deila taktikkmøtet iført en tanga. Det funket bra og drammenserne spilte seg til dagens finale. I forkant av kampen fikk kaptein Alexander Aas en oppgave: Kjøp nytt undertøy til sjefen.

- Jeg dro til en erotisk butikk i Drammen og kjøpe noe spennende undertøy til Ronny, Bård (Homstøl) og Bjørn Petter (Ingebretsen). Det er viktig med litt humor, for å få bort nervøsiteten i gruppa. Trenerne skal ha honnør for at de ikke tar seg så høytidelig. Ronny er flink til å ha en balanse mellom seriøsitet og humor, sier Aas til Dagbladet.

Glenn Andersen har vært med på mye, men ikke en oppladning som dagens.

- Jeg fikk ikke med meg så mye av hva han sa på spillermøtet, for å si den sånn, sier Andersen til Dagbladet.

 

- Hvordan så han ut?

- Det var en hane-tanga og når han trykket foran på den, kom det noen pipelyder.

Ventetida er over Deila selv vil ikke toppe dette på kveldens fest i Drammen sentrum. Den skal han gjennomføre med klærne på. Men for ham var det et bevisst valg å strippe for å få spillerne til å senke skuldrene.

- Jeg overrasket dem nok litt mot Odd. Men det er viktig å ha det gøy sammen, sier han.

I ettermiddag er det en stolt gjeng som først skal feire gullet på Grand Hotell i Oslo, før de reiser hjem til Drammen for å bli hyllet av fansen.

De har ventet i 19 år på kong Haralds pokal.

- Jeg er veldig stolt. Vi vinner helt fortjent, for de skaper ikke mye, sier Aas.