Deila slo tilbake mot hetsingen og ble hyllet: - Helt sinnssykt

Banket Aberdeen i toppoppgjøret.

KONTRASTER: Det svinger i fotball, ikke minst for Celtic-trener Ronny Deila. I dag kunne han endelig juble igjen etter 3-1-triumfen mot gullutfordrer Aberdeen. Foto: 
Action Images via Reuters / Graham Stuart
KONTRASTER: Det svinger i fotball, ikke minst for Celtic-trener Ronny Deila. I dag kunne han endelig juble igjen etter 3-1-triumfen mot gullutfordrer Aberdeen. Foto: Action Images via Reuters / Graham StuartVis mer

(Dagbladet): Etter Ronny Deilas tredje tap mot en norsk trenerkollega, mot Ole Gunnar Solskjærs Molde-lag for en drøy uke siden, kokte det over for Celtic-fansen.

Dagbladet var vitne til at den norske Celtic-treneren ble massivt hetset av egne fans. De skotske supporterne ble holdt tilbake av vaktene, mens de aggressivt bøyde seg mot Deila og slang løs skjellsord av verste merke.

JUBEL: Celtic' James Forrest scoret i 3-1-seieren over Aberdeen. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Celtic' James Forrest scoret i 3-1-seieren over Aberdeen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Go fuck yourself, ropte Celtic-fansen til Deila, som gikk målrettet mot bussen uten å møte blikkene til sine egne supportere.

Nedturene i Europa betyr at Deila har et voldsomt press på seg om han skal beholde jobben. Den første utfordringen var toppoppgjøret mot Aberdeen i dag, som er Celtics største utfordrer i gullkampen.

Slo tilbake Deila svarte kritikerne på best mulig måte. Han lot Stefan Johansen få spille fra start, selv om han ble oppfordret til å benke nordmannen tidligere i uka.

Johansen leverte varene på midtbanen i toppoppgjøret hvor Celtic var fullstendig overlegne og vant 3-1 etter scoringer av Leight Griffins (2) og James Forrest. Abderdeens reduseringsmål av Adam Rooney kom kun ett minutt før slutt.

Celtic hadde - selv om de manglet flere nøkkelspillere - full kontroll og tok dermed et langt steg mot seriegull. Nå har Deilas menn et forsprang på hele sju poeng til Aberdeen, som lenge ledet serien.

- Kontrastene er enorme Hetsen som Deila opplevde i Molde, ble byttet ut med en hyllest. Hele stadion sang navnet hans og hyllet plutselig den norske treneren. Kontrastene fra Molde-kampen kunne knapt vært større.

- Alle har en mening om deg, men den endrer seg fra uke til uke. Det svinger så enormt. Som Celtic-trener må du bare bli vant til det, sier tidligere Celtic-trener Gordon Strachan til Sky Sports.

- Det er helt sinnssykt egentlig, men kontrastene er enorme som Celtic-trener. Det veksler mellom himmel og helvete. Deila har gjort det bra i hjemlig serie, men han må også levere ute i Europa, har BBC-journalist Chris McLaughlin tidligere uttalt til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram