Deila snytt for scoring da Hareide tok seg til Champions League

Malmö vant 2-0 på hjemmebane mot Celtic.

Malmö - Celtic 2-0 (1-0)
4-3 sammenlagt

(Dagbladet): Åge Hareide og Malmö er klare for gruppespillet i Champions League, etter å slått Ronny Deila og Celtic i returkampen i Sverige.

- Det var betydelig enklere enn hva jeg hadde trodd på forhånd, sier Malmö-kaptein Markus Rosenberg til svenske TV6.

Skottene tok det første stikket på hjemmebane i forrige uke, men slapp inn to bortemål - begge signert Jo Inge Berget.

- Det var slitsomt, men det var fantastisk gøy. Vi har god kontroll, skaper en god del sjanser i tillegg til målene. Og så scorer vi også mer enn vi trengte, sier nordmannen til Viasat om kveldens kamp.

Deila klar for kritikk Ronny Deila var naturlig nok svært skuffa etter Celtics prestasjon i Sverige. For skottene hadde aldri noen sjanse i kveld.

- Det var en veldig skuffende kamp. Vi var ikke i nærheten av vårt beste, og fortjente ikke mer enn vi fikk. Dette er mitt ansvar, så dette må vi virkelig ta tak i og gjøre noe med, sier Ronny Deila til Viasat 4.

At han trolig våkner til full slakt i skotske aviser, etter å ikke ha tatt Celtic til Champions League for andre året på rad, tar nordmannen med stor ro.

- Det er jeg vant til, sånn er det. Jeg er like skuffa som alle andre. Vi fortjener kritikk, rett og slett. Jeg er skuffa, veldig skuffa. For jeg vet at om vi hadde vært opp mot vårt beste, så hadde vi hatt en sjanse, men det var vi ikke, sier Deila videre.

Hett på Swebank Også i kveld viste Jo INge Berget seg fram, og testet skuddfoten flere ganger i starten av kampen, og Malmö kjørte fra start.

Swedbank Stadion var på kokepunktet i kveld, og det tok ikke lang tid før Åge Hareide kasta dressjakka.

Celtics største sjanse i åpningen kom ved Leigh Griffiths i det 13. minutt. Spissen skjøt i steget fra rundt ti meter, men dessverre for Ronny Deila så gikk skuddet over.

Gjestene dro ned tempoet når sjansen bød seg, men virket stresset i forsvar.

Dommeren i fokus I det 23. minutt kom scoringa som gjorde at Malmö var nærmest gruppespilllsplassen i Champions League. På corner fra Yoshimar Yotún var Malmö-kaptein Markus Rosenberg sterkest i feltet, og ragest høyest - og knallet ballen i nettmaskene med pannebrasken.

Frustrasjonen fra Celtic-spillerne ble godt vist av Griffiths, som kom løpende i høy fart og satte kneet rett i skrittet på Malmös Anton Tinnerholm. Merkelig nok var fargen på kortet dommer Milorad Mazic trakk opp av det gule slaget.

Ikke lenge etter tok dommeren nok en merkelig avgjørelse. Rett før pause fikk Celtic annullert en scoring, siden dommeren så en hands i feltet. Reprisene viste dog at det var Malmös Kári Árnason var den som sto for handsen, og at Celtic ble snytt for en utlikning.

Fra vondt til verre Dommerens avgjørelse i begge situasjoner fikk det til å koke over for Jan Åge Fjørtfot i Viasat-studioet i pausa.

Celtic var samtidig heldige at det ikke sto 2-0 til vertene til pause, mye takket være en kjemperedning av keeper Craig Gordon før dommeren sendte lagene i garderoben.

Over i andre omgang gikk det fra vondt til verre for Ronny Deila.

Etter tre gode sjanser fra hjemmelaget, satt den for andre gang denne kvelden i det 54. minutt. Også denne gang var det på corner at målet kom for Hareides gutter.

UT: Ronny Deila og Celtic må nøye seg med en plass i Europa League, etter å ha tapt Champions League-billetten til Åge Hareide og Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix
UT: Ronny Deila og Celtic må nøye seg med en plass i Europa League, etter å ha tapt Champions League-billetten til Åge Hareide og Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix Vis mer

På 2-0-scoringa var det innbytter Felipe Carvalho som headet mot mål, og fikk hjelp av Celtics Dedryk Boyata til å sette den sikkert i nettmaskene.

Dermed endte ikke Sverige-turen i noe godt for Ronny Deila som nå går rett til Europa Leauge, mens Åge Hariede, som i fjor, får kose seg med Champions League-spill utover høsten.

For Strøpmsgodsets del, så går de nå glipp av 2,6 millioner kroner.