NORSK MØTE: Ronny Deila takket nei til Malmö og valgte skotske Celtic. Nå ser han fram til å møte nettopp Åge Hareide og Malmö i playoff til mesterligaen. Foto: Reuters / Graham Stuart
NORSK MØTE: Ronny Deila takket nei til Malmö og valgte skotske Celtic. Nå ser han fram til å møte nettopp Åge Hareide og Malmö i playoff til mesterligaen. Foto: Reuters / Graham StuartVis mer

Deila spår tøft møte med Hareides Malmö: - Det beste laget i Skandinavia

Champions League-play off.

Ronny Deila takket nei til Malmö og valgte skotske Celtic. Nå ser han fram til å møte nettopp Åge Hareide og Malmö i playoff til mesterligaen.

- Malmö er helt klart det beste laget i Skandinavia, sier Deila i et intervju med Daily Record. Det er svenske Aftonbladet som bringer intervjuet med den norske Celtic-manageren videre.

Begge lagene er i full gang med de siste forberedelsene til den viktige kampen om en plass i Europas gjeveste fotballturnering. Malmö spilte i mesterligaen i fjor og skal forsøke og gjenta bedriften, mens Deila gjør et nytt forsøk på å nå kremen av turneringsspill.

Deila forteller i intervjuet om hvordan det var da Malmö meldte seg interessert.

- Jeg var i samtaler med Malmö etter at jeg vant seriemesterskapet med Strømsgodset, men jeg valgte å være lojal mot drammensklubben, forteller han. Dermed endte Malmö-jobben hos Åge Hareide.

Tøft, men bra Deila legger ikke skjul på at det var en tøff beslutning å takke nei til en storklubb som Malmö, men han sier også at han er glad for beslutningen slik det er blitt nå.

De to trenerne er gode venner, men skal stå på hver sin side i kampen om en mesterligaplass, der første kamp går i Skottland onsdag i neste uke.

- Åge Hareide er en trener jeg respekterer høyt. Han er en av de beste trenerne vi noensinne har hatt i Norge. Derfor har han da også vunnet trofeer i både Sverige, Norge og Danmark, forteller Deila.

- Han har vunnet to i Malmö og tatt laget til mesterligaen. Laget spiller med litt norsk stil. Derfor forventer jeg en fysisk tøff kamp. I tillegg har Malmö også et par profiler vi må se opp for. Det blir vanskelig å komme videre, men på den annen side er også vi et veldig godt lag, når vi spiller på vårt beste, sier Ronny Deila.

Følger med Deila sier at han hadde en mann som så Malmö spille mot IFK Göteborg sist helg. Han skulle gjerne vært og sett laget selv kommende helg, men har ingen sjanse til det.

- Selv om jeg ikke får sett Malmö helgen før vi skal møte dem, kommer vi til å ha en mann på plass og følge med, innrømmer Deila.

Malmö er det eneste skandinaviske laget som har muligheten til å ta seg til mesterligaen ettersom alle de andre som var i kvalifisering er slått ut. Det vil bety mye for svenskene å komme med der, både sportslige og ikke minst økonomisk.

- Vi skal møte det beste laget i Skandinavia med en tilhengerskare på 20.000. Supporterne er fantastiske, og de vet å støtte opp om laget sitt, sier Deila.

Dobbeltmøtet innledes altså i Glasgow onsdag om en uke, med returkamp i Malmö tirsdagen etter. Det blir et være eller ikke være for begge lagene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram