SKUFFET: Ronny Deila og Vålerenga fikk ingen god start på den nye stadion. Foto: Christian Roth Christensen
SKUFFET: Ronny Deila og Vålerenga fikk ingen god start på den nye stadion. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Eliteserien 2017

Deila stengte garderoben etter fiaskoen: - Jeg blir irritert

Sleit på den nye stadion: - For meg er det sinne, sier Vålerenga-treneren etter 1-2-tapet for Sarpsborg.

Vålerenga - Sarpsborg 1-2

VALLE (Dagbladet): Vålerenga hadde gjort klart til fest da den nye stadion på Valle åpnet søndag kveld. Stemningen blant de 17 011 tilskuerne var fantastisk. Nå var resten opp til det som skulle skje på banen.

Sarpsborg innfridde, det gjorde ikke Vålerenga. Den viktige seieren i åpningskampen kom aldri for hjemmelaget. Sarpsborg vant 2-1 etter scoringer av Ole Jørgen Halvorsen og Krepin Diatta. Og enda verre: Vålerenga hang ikke med på spillet, spesielt i første omgang.

- Skuffende, sier Deila.

- Alt annet var veldig imponerende. Stadion og Klanen, det var helt rått. Men prestasjonene våre var ikke gode nok.

Ventet

Pressen som sto i den såkalte mikssonen på Vålerenga stadion etter kampen, ventet i rundt 45 minutter før den første Vålerenga-aktøren kom. Det var Ronny Deila selv. I minuttene etter kampen stengte han garderoben. Hva som ble sagt der inne, vil han ikke gå inn på.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Du kan alltid finne unnskyldninger, at dette ble for stort for oss, at vi hadde pratet om denne kampen lenge, og så videre. Men for meg er det sinne, jeg blir irritert, sier Deila.

- Nå får vi komme oss gjennom natta, og ta noe positivt ut av det. Vi skal se muligheten til å skape et fort her. Du så at de gangene vi var over midten ordentlig, så begynte de å skjelve litt i beina. Det håper jeg det blir mye av i framtida.

Fire år

Han kom til Vålerenga i fjor høst. Kontrakten varer i fire år, og han har bedt om tid. Deila sier det ikke med reine ord, men det er neppe noen tvil om at han ligger bak skjemaet til der han ønsker å være.

Etter søndagens runde ligger laget på 12. plass, bare to poeng over kvalikplass. Magnus Lekven scoret trøstemålet to minutter på overtid.

- Vi må få denne kampen ut av systemet. Og så må vi ta med noen punkter som gjør at vi blir bedre enn dette, sier Deila.

Det mest positive søndag kveld - sett med hjemmeøyne - var det som skjedde utenfor banen. Her var det fest i hele helga. Det startet med Vålerengas damelag lørdag som slo Kolbotn. Utenfor stadion har folk hygget seg med god mat og drikke.

Før kampen søndag kveld - og før Sarpsborg-dominansen var et faktum - var stemningen på tribunen ganske så magisk. Også Venstre-leder Trine Skei Grande så ut til å ha det som plommen i egget der hun strakk ut Vålerenga-skjerfet over pressetribunen. Sånt kan det bli en ekstra stemme av.

- Det var frysninger fra ende til annen, sier Deila om rammen.

Vondt

- Derfor blir det så vondt også, når du ikke får til det du har lyst til. Vi går halvskuffet hjem. Dette er en ny start for Vålerenga. Dette kommer til å bli en samlingspunkt. Og så må vi få et lag vi er stolte av.

- Vi ville lage vår egen fest, sier Sarpsborg-spiller Ole Jørgen Halvorsen, som scoret det første målet.

- Det gjorde vi veldig bra. Det var to bra lag. Men det beste vant. Vålerenga mangler kvalitet akkurat nå, men kommer til å bli skumle.

- Hva tenker du om gullstriden med Rosenborg?

- En seriefinale på Lerkendal hadde vært fantastisk moro, sier han. Sarpsborg ligger seks poeng bak.

- Jeg synes ikke Vålerenga hadde noe særlig før de satte den ene ballen i vinkelen. Det er godt å være på andreplass igjen, forteller Sarpsborg-trener Geir Bakke.