Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila til Drillo: - Ta flere sjanser

Flere unge spillere kan heve landslaget, mener Godset-treneren.

KRITISK: Drillo og Norge har fått en grei start på VM-kvaliken, men ikke noe mer. Ronny Deila, som møter Vålerenga med sitt Strømsgodset i dag, mener det er mange unggutter Drillo allerede burde tatt inn i varmen.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KRITISK: Drillo og Norge har fått en grei start på VM-kvaliken, men ikke noe mer. Ronny Deila, som møter Vålerenga med sitt Strømsgodset i dag, mener det er mange unggutter Drillo allerede burde tatt inn i varmen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Fotballstudio kl. 19: Vålerenga - Strømsgodset.

(Dagbladet): Strømsgodset-trener Ronny Deila (37) mener Tippeligaen er bedre enn for to år siden. Han synes også at A-landslaget bør gjenspeile en ny generasjon spillere.

- Drillo må ta flere sjanser. Jeg ser spillere på U21 som kunne hevet nivået på landslaget allerede i dag, sier Deila til Dagbladet.

Norge har fått en grei start på VM-kvaliken, men ikke noe mer. Fredag om en uke står gruppefavoritt Sveits for tur.

- De samme spillerne som ikke lyktes i EM-kvaliken, får sjansen igjen. Jeg tror det er viktig å tenke langsiktig, sier Godset-bossen.

- Nå har jo Drillo vraket folk som Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp. Er ikke det et signal?

- Men hvem har han erstattet dem med? Bjørn Helge Riise og Henning Hauger. Det blir for trygt. Jeg mener det er viktig å slippe til neste generasjon spillere, og bygge opp et nytt landslag, sier Deila.

«Årets trener» Men helst vil han snakke om Strømsgodset. Med andreplass — ett poeng opp til serieleder Molde — er det ville saker som skjer i Drammen.

I dag spiller Strømsgodset mot Vålerenga på Ullevaal.

- Dere leder med ti poeng på langt mer ressurssterke Vålerenga. Hva sier dette om Godset?

- At vi har gjort noe riktig. Vi har satset på de rette menneskene, og skapt en kultur der vi får ut det beste av hverandre. Vi er best i klassen på human kapital.

Deila fortsetter:

- Vi har jobbet med utvikling over tid. Det dreier seg om kvalitet på trening og kontinuitet. Vi har utviklet oss kollektivt og individuelt.

Vil utvikle seg - Hva er målet ditt som trener?

- Jeg vil utvikle meg til å bli en best mulig leder. Jeg har kommet langt, men kan bli bedre på en del ting.

- Hva da?

- Til å lytte og kommunisere med andre mennesker. Jeg kan også bli flinkere til å ta vare på meg selv. Si ja og nei til de rettene tingene.

Dagbladet kommer inn på Peter Kovacs og Øyvind Storflor, to av nøkkelfigurene i Godset-suksessen.

- I en alder av 34 år er Kovacs toppscorer i klubben sammen med Ola Kamara. Begge har ni mål. Hva skjer med fyren?

- Kovacs er en vanvittig seriøs type. Han har jobbet godt over tid, og fått en god relasjon til spillerne rundt seg.

- Øyvind Storflor topper poengligaen i serien (4 mål og 9 assist). Hvordan opplever du 32-åringen med ei fortid i Rosenborg?

- Han har vært fantastisk over flere år. Han skjønner spillet, og er flink til å gjøre andre gode. Øyvind er en av grunnene til at Kovacs har slått til.

Totalt uenig Kritiske røster mener det er et svakhetstegn at Strømsgodset kjemper om gullet. For ytterligere å fyre opp under tingenes krisetilstand, viser de til tilskuersvikten i ligaen.

Deila fnyser:

- Jeg er totalt uenig. Rosenborg og Molde spiller i Europa League. Så da kan det være at vi er gode vi også. Tippeligaen er på vei oppover. Kvaliteten er høyere enn for to år siden. Det kommer bare til å bli bedre og bedre, sier han, og viser til den nye generasjonen.

Fem kamper gjenstår etter kveldens kamp. Blant annet hjemme mot rivalene Molde og Rosenborg.

- Vi må vinne de resterende hjemmekampene. Vinner vi i tillegg en kamp borte, kan det bli gull, sier Deila.

MÅLTJUV: Peter Kovacs er Strømsgodsets toppscorer med ni mål. Får han hull på byllen også mot Vålerenga i kveld?
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MÅLTJUV: Peter Kovacs er Strømsgodsets toppscorer med ni mål. Får han hull på byllen også mot Vålerenga i kveld? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media