Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila trekker parallell til Alex Ferguson: - Jeg er fortsatt rett mann

Under heftig press etter 1-2-tapet mot Aberdeen.

Foto: 
Action Images via Reuters / Graham Stuart
Foto: Action Images via Reuters / Graham Stuart Vis mer

Ronny Deila (40) er under heftig press etter 1-2-tapet mot Aberdeen. Celtic-treneren viser til tålmodigheten Alex Ferguson fikk i Manchester United.

Celtic topper tabellen tre poeng foran Aberdeen når 14 ligakamper gjenstår.

- Folk har ulike meninger, men jeg er overbevist om at jeg er rett mann. Alle store managere har utfordringer i starten av sin karriere. Se bare på Alex Ferguson. Du må komme deg gjennom den tunge perioden. Det blir du sterkere av, sier Deila til The Scotsman.

Den tidligere Celtic-spissen Andy Walker, som nå er TV-ekspert, mente onsdag kveld at tiden var inne for å fjerne Deila. Celtic tapte i helgen ligacupsemifinalen mot Ross County.

- Vi går gjennom denne perioden sammen. Vi kommer til å vinne ligaen, skal kjempe for den skotske cupen og skal stå sterkere etter dette, sier Deila.

- Det er viktig å beholde roen. Alle kan tape kamper, men vi leder fortsatt serien. Jeg kjenner spillerne. Vi skal gjøre alt for å få tittelen hjem til Celtic Park, fortsetter den tidligere Strømsgodset-treneren.

Gullspenning Tapet mot Aberdeen åpnet gullspenningen i Skottland.

- Jeg føler press hele tiden. Målet er klart, å vinne ligaen. Det er det vi skal gjøre, sier Deila.

Nordmannen var skuffet etter tapet mot Aberdeen, men ikke rådvill.

- Jeg aksepterer at vi er inne i en dårlig periode, men situasjonen er at vi fortsatt leder ligaen med tre poeng. Noen ganger får en inntrykket av at det er snakk om nedrykk, sukker Deila.

- Jeg er like skuffet som alle andre, men vet også at vi har en veldig god sjanse (til å klare det). Vi må beholde roen. Til slutt får vi resultatene vi ønsker. Aberdeen må også til Celtic Park. Det blir en viktig kamp, sier telemarkingen.

Tar ikke av Nå snakkes det om at Glasgow-klubbenes rekke med seriegull siden 1986 kan bli stoppet.

Aberdeen-manager Derek McInnes demper likevel forventningene.

- Celtic skal vinne denne ligaen. Det er det ingen tvil om når en ser på de ulike forutsetningene mellom dem og oss andre i ligaen. Men det gleder meg at vi kan gi dem konkurranse, sier McInnes.

Ikke siden Alex Ferguson ledet Aberdeen til topps i 1985, har andre enn Rangers og Celtic vunnet det skotske seriemesterskapet.

- Vi må ikke la oss lure. Ingen vil sette penger mot Celtic. De er fortsatt favoritter, tre poeng foran og har langt bedre målforskjell. Det er like mye verdt som ett ekstra poeng.

Alex Ferguson var i sin tid under press i Manchester United. Trolig berget skotten seg da Old Trafford-laget hanglet seg videre i FA-cupen og til slutt vant finalen på Wembley i 1990.

Senere ledet den suksessrike skotten United til blant annet 13 Premier League-titler, fem seirer i FA-cupen og to Champions League-triumfer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram