I CELTICS SØKELYS: Ronny Deila er i skrivende stund i Glasgow for å forhandle fram en passende avtale og kompensasjon før han skriver under for Celtic. Men historien kunne vært en annen. For en drøy måned siden var han tiltenkt en rolle som assistentmanager. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
I CELTICS SØKELYS: Ronny Deila er i skrivende stund i Glasgow for å forhandle fram en passende avtale og kompensasjon før han skriver under for Celtic. Men historien kunne vært en annen. For en drøy måned siden var han tiltenkt en rolle som assistentmanager. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

Deila var allerede i april tiltenkt rollen som assistent i Celtic

Men så ble managerjobben ledig.

(Dagbladet): Etter alle solemerker er Ronny Deila bare noen små formaliteter unna å bli bekreftet som den neste Celtic-manageren.

Men nordmannen har ikke bare plutselig havnet på radaren til den skotske storklubben. Neil Lennon, som takket for seg i mai, bekrefter overfor den irske avisa Independent at Deila var tiltenkt en rolle som assiterende manager.

- Planen var å hente ham inn som en «nummer to» da Johann Mjällby dro, sier Lennon. Mjällby hadde vært med i teamet rundt Lennon siden 2010, men gjorde det i april klart at hans tid på Celtic Park var omme.

Kjenner til Deila Lennon sier videre at han er godt kjent med Deilas meritter fra norsk fotball, og at han er spent på om 38-åringen får jobben.

- Han kommer med de varmeste anbefalinger. Jeg vet ikke om Celtic har bekreftet det ennå, men jeg vet fra mine fotballkontakter at han er veldig høyt respektert som trener, sier han.

Skulle Deila reise over Nordsjøen til Skottland vil han også bli gjenforent med en gammel elev - nemlig Stefan Johansen som gikk til Celtic Park etter at Tippeligasesongen var ferdig i fjor.

- Vi hentet Stefan Johansen fra Strømsgodset, så vi vet hvordan han jobber. Det blir spennende å se om Ronny får jobben, sier Lennon.

- Overrasket og skuffet Men selv om det virker som om Celtic-ledelsen vil være godt fornøyd med ansettelsen av Deila, var han ikke førstevalget.

Den tidligere Manchester United- og Celtic-hardhausen Roy Keane skal nemlig ha takket nei for å fortsette å jobbe som assistent på det irske landslaget under Martin O'Neill.

- Jeg ble overrasket og litt skuffet. Jeg tror at han ville vært klar for det. Han har hatt tre år på å bygge seg opp en voldsom erfaring. Han hadde passet veldig godt inn som Celtic-manager. Jeg forstår at han takker nei - det er en personlig avgjørelse, men jeg hadde håpet han ville ta jobben. Det ville gitt klubben et stort løft, sier Lennon.