Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila venter på at overgangsvinduet stenger

- Nå blir det marked for oss.

 SPILLERJAKT:  Ronny Deila har mistet flere spillere i vinter. Nå ser han fram til å forsterke sitt mannskap igjen. Foto: Anders Hovden, Digitalsport.
SPILLERJAKT: Ronny Deila har mistet flere spillere i vinter. Nå ser han fram til å forsterke sitt mannskap igjen. Foto: Anders Hovden, Digitalsport. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAN PEDRO DEL PINATAR (Dagbladet): Når det store overgangsvinduet stenger ved midnatt skal Strømsgodset begynne å handle. Og de har mange navn på blokka.

Mens resten av Europa løper rundt seg selv og bruker de siste timene av vinterens overgangsvindu til å gjøre mange gode og dpårlige dealer sitter Strømsgodset helt stille. Og venter på mulighetene som vil være der når Europa har kjøpt og solgt sitt.

- Vi trenger først og fremst en spiss, vi har jo mistet to (Dio og Kamara)sier Ronny Deila. — Og så er vi på jakt etter et par midtbanespillere. Men vi har god kontroll og oversikt.

-Bare overgangsvinduet stenger nå blir det marked for oss.

Lang handlefrist Grunnen til det er at Norge på grunn av sesongen som spilles vår og høst (og ikke høst og vår som de fleste land i Europa) har handlefrist til 15. mars. Det betyr at når fristen for å skaffe seg ny arbeidsgiver går ut ved midnatt vil Strømsgodset ha full oversikt over markedet. For det er fortsatt sånn at de fleste spillerne ønsker seg og drømmer om bedre ligaer enn Tippeligaen.

Når 1. februar gryr vet man hvem som har lykkes med det.

En midtbanespiller var på prøve da Godset byttet seg til seier og slo Sport Luanda E Benfica etter en slitekamp der A-lagspillerne som kom inn etter hvert utgjorde forskjellen. Francisco Da Silva Jr. heter han, en Everton-eiendom med fem kamper for nederlandske Vitesse, men som ikke hadde spilt fotballkamp på fem måneder da han fikk prøve seg mot laget fra Angola. Så det var ikke veldig overbevisende, det var faktisk mye slurv.

Men du så en kvikkhet der som Ronny Deila vil prøve ut en uke til.

Imponerte Strømsgodset B, laget som startet, forteller tittelforsvarerne at mange må øve mye og at det beste laget må forsterkes inn mot seriestart. Kampen i går fortalte også at Martin Rønningen Ovenstad — et alternativ i Stefan Johansen-rollen — ganske sikkert vil få mye spilletid i Tippeligaen.

Men Strømsgodset trenger ei bikkje midt i banen om Rønning Ovenstad skal lykkes — en ballvinner som tar smeller og balanserer en lagdel med mange lette bein.

Og de trenger det før favoritten Abu kanskje kommer tilbake til Drammen når det neste overgangsvinduet åpner til sommeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!