Deila vil ha Celtic i engelske Premier League

- Forhåpentligvis kan vi komme oss inn.

VIL TIL EN BEDRE LIGA: Celtics eier, og manager Ronny Deila, vil ha klubben inn i engelske Premier League. Foto: Scanpix
VIL TIL EN BEDRE LIGA: Celtics eier, og manager Ronny Deila, vil ha klubben inn i engelske Premier League. Foto: ScanpixVis mer

Celtics hovedaksjonær Dermot Desmond tror at Celtic og Rangers kommer til å bli en del av den engelske ligaen i løpet av ti år. Ronny Deila håper det samme, men tror det kan ta tid.

- Rangers og Celtic er blant de ti beste britiske lagene, og noen av de største lagene i verden. De burde derfor konkurrere på det høyeste nivået, sier Desmond.

- Det vil sørge for mer penger i Skottland, og blåse nytt liv i skotsk fotball med lag som Manchester United, Arsenal og andre, fortsatte den irske businessmannen.

I 2009 stemte engelske klubber mot å inkludere de skotske toppklubbene i ligaen, og i 2012 førte økonomiske problemer til at Rangers ble degradert til det laveste nivået i skotsk fotball. Klubben håper å rykke opp til øverste divisjon neste sesong, og Desmond tror på skotsk ligamotstand for engelske lag i løpet av noen år.

- Det kan være det tar ti år, men jeg tror det er uunngåelig.

På en pressekonferanse før europaligakampen mot Fenerbahçe uttrykte Celtic-manager Ronny Deila sin støtte til Desmond.

- Celtic er et lag som burde ha muligheten til å spille i den beste ligaen, og forhåpentligvis kan vi komme oss inn i den engelske Premier League, eller i en liga som er mer britisk, sier Deila.

- Det er ikke lett å få ting gjort fort i Storbritannia. Det tar tid, fortsatte nordmannen.

Engelske lag har vært negative til å inkludere skotske klubber i Premier League, i frykt for at to nye lag på øverste nivå kan bety at andre blir skjøvet nedover i divisjonene. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram