VIL TIL MESTERLIGAEN. Manager Ronny Deila har Champions League som et stort mål for Celtic. Her poserer han med pokalen etter ligagullet. Foto: REUTERS.
VIL TIL MESTERLIGAEN. Manager Ronny Deila har Champions League som et stort mål for Celtic. Her poserer han med pokalen etter ligagullet. Foto: REUTERS.Vis mer

Deila vil opp blant de største i Europa

Nordmannen la fram planen for Celtic og Champions League.

Ronny Deila er tilbake på jobb. Nå skal alt gjøres for å få Celtic med i mesterligaen.

Onsdag holdt han et pressemøte, det første på noen uker, ved treningsanlegget utenfor Glasgow.

- Det er et stort mål for oss å komme med i mesterligaen. Vi har erfaring med å møte islandske lag. Stjarnan (første motstander i kval) var en god trekning. Vi blir favoritter uansett hvem vi møter, sier Deila.

I fjor bommet Celtic stygt i storturneringen da ekstrasjansen åpenbarte seg mot slovenske Maribor.

Før det hadde Celtic blitt utspilt av Legia Warszawa (to tap i dobbeltkamp) for så å bli reddet av en papirfeil i Legia.

Dobbel Etter noen få ukers ferie i Norge og Spania er Deila tilbake i Skottland. - Vi har hatt denne troppen ganske lenge nå, og den er sterk. Jeg er komfortabel og tilfreds med spillerne jeg har, sier Deila.

Det blir trolig endringer i ukene som kommer. Den nederlandske stopperen Virgil van Dijk kan forsvinne om budene fra Premier League kommer opp mot 100 millioner kroner.

- Virgil er veldig viktig for oss. Jeg er sikker på at han er motivert. Vi har mange midtstoppere, og kan vi beholde de vi har, ser jeg ikke noen grunn til å hente inn flere (i den posisjonen).

Deilas første sesong ga seriegull og ligacupseier. Nordmannen ble møtt med skepsis fra mange da han overtok for et år siden.

Nå er posisjonen hans sterk, både hos klubbledelsen og fansen.

Celtic starter oppkjøringen med treningskamp mot nederlandske Den Bosch 1. juli.

(NTB)