Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

Deilas besøk på Celtic Park vekker oppsikt

Fikk som tidligere Celtic-trener tilbud om VIP-plass på stadion. Stilte seg opp blant supporterne.

PÅ GAMLE TRAKTER: Ronny Deila tok med seg trenerteamet til Glagow denne uka. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PÅ GAMLE TRAKTER: Ronny Deila tok med seg trenerteamet til Glagow denne uka. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg - Vålerenga, på TVNorge klokka 20.00

VALLE (Dagbladet): Ronny Deila (41) var denne uka tilbake i Glasgow, byen han jobbet i fra 2014 til 2016. Sammen med trenerteamet i Vålerenga fikk han tirsdag med seg storkampen mellom Celtic og Paris Saint-Germain.

At tidligere Celtic-trenere besøker hjemmebanen Celtic Park - også kalt Parkhead - er knapt en nyhet. Men det som vekker oppsikt i Skottland er at Deila inntok tribunen sammen med supporterne.

Overfor Dagbladet bekrefter Deila at han hadde en invitasjon fra styrerommet om å sitte på VIP-plass. I stedet fikk «vanlige folk» æren av å se kampen sammen med den tidligere Celtic-treneren. Og enkelte trodde knapt sine egne øyne. På Twitter skriver Celtic-supporter Kayleigh McIntosh:

«Nekter å tro at Ronny Deila hygget seg i familieseksjonen. Hahahahahahaha.»

Scoret høyt

Deila hadde to tøffe, spennende og lærerike år i Skottland. Hans omgjengelige personlighet scoret høyt. Problemet var at han ikke fikk klubben inn i Champions League. Til slutt klarte han ikke å utvikle laget i riktig retning, og hans dager var talte.

Nå forsøker Deila å bygge opp Vålerenga til å bli en makfaktor i norsk fotball. Han har bedt om tid. Og er sterk i troen.

- Jeg reiste med trenerteamet mandag etter trening. Det var en fin avveksling og en fin opplevelse. Vi fikk være sammen i litt andre omgivelser, forteller Deila.

Tidligere Celtic-medarbeider Matt Mcglone omtaler Deila som en «topp mann» på Twitter. Også han gjør et poeng av at eks-treneren tok plass blant fansen. Skottene har et helt annet forhold til hierarki. Så særlig mye høyere enn Celtic-trener kommer du ikke Glasgow.

Sett med hjemmeøyne var det ikke mye å juble for under selve kampen. Celtic tapte 5-0 i Champions League-oppgjøret.

- Det er mye mer moro å være blant folk enn på VIP. Jeg ville være sammen med teamet mitt på kampen. Det angrer jeg ikke et sekund på, sier Deila.

Fantastisk stemning

- Hvordan opplevde du stemningen på Celtic Park?

- Helt fantastisk. Det er veldig få steder i verden hvor det er et sånt trykk. Dessverre står ikke laget i stil med fansen, sånn sett, på grunn av ressursene andre lag har. Forskjellen blir større og større. Men når det gjelder arrangement og fans, så er Celtic i verdenstoppen. Det er det ingen tvil om.

Deila var også henrykt over stemningen på nye Vålerenga stadion sist søndag. I overkant av 17.000 tilskuere skapte et lurveleven mot Sarpsborg. Dessverre for Oslo-laget endte det med 2-1-tap.

I kveld venter Rosenborg i et vitalt oppgjør på Lerkendal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!