Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deilas Celtic i storform - tok sin femte strake seier

Slo Dundee på hjemmebane.

FEMTE STRAKE: Ronny Deilas Celtic er i storform. Lørdag forsvarte laget hans tabelltronen da Dundee ble slått 2-1 på hjemmebane. Foto: AP Photo / Octav Ganea / NTB Scanpix
FEMTE STRAKE: Ronny Deilas Celtic er i storform. Lørdag forsvarte laget hans tabelltronen da Dundee ble slått 2-1 på hjemmebane. Foto: AP Photo / Octav Ganea / NTB Scanpix Vis mer

Ronny Deilas Celtic er i storform. Lørdag forsvarte laget hans tabelltronen da Dundee ble slått 2-1 på hjemmebane.

Lørdagens seier var lagets femte strake i seriesammenheng. Men Ronny Deila var ikke helt fornøyd med det han fikk se av sitt mannskap.

- Det var en svak prestasjon av oss. Jeg forventet mer. Vi presset ikke godt nok sammen, og vi var altfor lite kompakte før pause. Men det er selvsagt positivt at vi får tre poeng ut av kampen, sa Deila etter kampen.

- Det er perioder med godt spill også i dag, men vi trenger å være mer stabile på det nivået. Det er hardt å være kritisk etter en seier, men vi må forbedre oss om vi skal vinne torsdag (mot Salzburg i europaligaen), la Deila til.

Johansen dominerer En som fikk ros etter kampen var Stefan Johansen. Deila mener at midtbanespilleren har vært en av lagets desidert beste spillere så langt i sesongen. Nå tror Deila at større klubber kan komme på banen.

- Han er på vei til å bli like viktig for oss som han var for Strømsgodset på slutten av fjorårssesongen. Gjør han det, så vil selvsagt folk få øynene opp for ham. Han er viktig for oss, og en vi virkelig vil beholde, sa Deila til NTB.

Mål før pause Det første målet kom ved Anthony Stokes like før pause. Et frispark fra Kris Commons fant veien fram til Stokes, som headet ballen kontrollert i mål.

Og ni minutter etter pause doblet den svenske storscoreren John Guidetti ledelsen til 2-0. Etter et fint forarbeid av James Forrest fikk Guidetti til et skudd som gikk under Dundees keeper og i mål.

Da så det ut til å bli en kontrollert seier for Deilas mannskap. Men like etter sørget David Clarkson for ny spenning i kampen da han satte ballen i mål for gjestene.

Flere scoringer ble det imidlertid ikke. Dermed kunne Celtic notere seier nummer fem på rad, noe som betyr at laget fortsatt ligger øverst på tabellen. Like bak følger Inverness og Dundee United, som begge vant på hjemmebane lørdag.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic. Jo Inge Berget ble sittende på benken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling