Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deilas Celtic slo hardt tilbake etter å ha kommet under

I toppoppgjør.

SCORET TO: Celtics Patrick Roberts hadde mye å juble for i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix
SCORET TO: Celtics Patrick Roberts hadde mye å juble for i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stefan Johansen la opp til det siste målet da Celtic vendte til 3-1-seier over Hearts i skotsk eliteserie lørdag og tok et nytt steg mot seriegull.

Gjestene fra Edinburgh tok ledelsen etter bare fem minutters spill da Jamie Walker skjøt i krysset bak hjemmekeeper Craig Gordon, men Ronny Deilas menn lot seg ikke stresse og vendte kampen i sin favør før pause.

Hearts-keeper Neil Alexander sto for en kjemperedning da Leigh Griffiths fyrte løs på et frispark etter et kvarter, men det utsatte bare utligningen et lite minutt. På hjørnesparket bet Celtic seg fast, og det endte med at Gary Mackay-Steven fikk ballen i returrommet og sendte den flatt og presist i hjørnet med venstrefoten fra 16-meterstreken.

Hearts ga seg ikke, og Alim Oztürk traff tverrliggeren med et frispark før Celtic tok ledelsen i det 35. minutt.

Frekt Tomas Rogic vant ballen ute ved høyre sidelinje, avanserte innover på banen og sendte en pen stikker til Patrick Roberts, som avsluttet med en frekk og elegant vipp over keeper fra spiss vinkel.

Mot slutten av omgangen var det håndgemeng ute på banen etter en tøff duell, men dommeren greide å roe gemyttene ved hjelp av noen gule kort.

Tidlig i annen omgang økte Roberts ledelsen med sitt annet mål for ettermiddagen, framspilt av Johansen.

På overtid ble Hearts-spiller Juwon Oshaniwa sendt av banen da han pådro seg sitt annet gule kort.

Sju poeng Seieren betyr at Celtic overnatter med sju poengs ledelse til Hibernian, som kan ta innpå igjen med hjemmeseier mot Hamilton søndag.

Tirsdag spiller imidlertid Celtic sin hengekamp Dundee, og med seier der vil Glasgow-klubben har sju poengs luke med seks kamper igjen å spille.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic lørdag.

(NTB)