Deilas Celtic vil spille seriekamp i USA

Kun tillatelse gjenstår.

 NYE MULIGHETER:  Celtic og Dundee vil spille tidenes første skotske seriekamp på amerikansk jord neste sesong. Foto: Action / NTB Scanpix.
NYE MULIGHETER: Celtic og Dundee vil spille tidenes første skotske seriekamp på amerikansk jord neste sesong. Foto: Action / NTB Scanpix.Vis mer

Celtic og Dundee vil spille tidenes første skotske seriekamp på amerikansk jord neste sesong. Ifølge BBC gjenstår kun en tillatelse fra den skotske eliteserien (SPFL).

 BBC opplyser at klubbene skal være nær en enighet seg imellom. Dundee og Celtic skal presentere et formelt forslag for SPFL i løpet av de neste ukene. Boston og Philadelphia er mulige vertsbyer.

- Skal en seriekamp spilles i USA, er SPFLs styre først nødt til å godkjenne dette. Ennå har det ikke kommet inn noen søknad, skriver SPFL i en uttalelse.

Celtic-spiller Tom Rogic er positiv til forslaget.

- Det vil være en god mulighet til å vise fram skotsk fotball. Celtic har i tillegg en stor fanbase der borte. Det vil være fantastisk å gi dem sjansen til å se oss spille en seriekamp i USA, sier han til BBC.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram