Deilas gullgrep: Kutter ferien for Godset-spillerne

- Vi må stramme inn.

• Strømsgodset - Rosenborg 1-1 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Etter 1-1-kampen mot Rosenborg venter nå en seks dager lang ferie for de Strømsgodset-spillerne som ikke er landslagsuttatt. Skjønt, ferie og ferie - trener Ronny Deila kaller det en egentreningsperiode. Men Godset-spillerne bør bruke den godt, for det er de eneste dagene de kommer til å få fri fra fellestreninger i løpet av sesongen. 

- Ja, vi kutter ferien i juni. I stedet trener vi ordentlig hele måneden, forteller Deila. 

Strømsgodset siste kamp før Tippeligaen tar sommerferie er 12. juni borte mot Lillestrøm. De fleste lagene i Tippeligaen bruker de drøyt tre ukene uten kamper til å gi spillerne i alle fall noen dager fri, men ikke drammenserne, altså. 

TAR GREP: Ronny Deila kutter i Strømsgodset-spillernes ferie for å være skjerpet inn mot høstsesongen. Her fra lørdagens kamp mot Rosenborg. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
TAR GREP: Ronny Deila kutter i Strømsgodset-spillernes ferie for å være skjerpet inn mot høstsesongen. Her fra lørdagens kamp mot Rosenborg. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

- Det handler om at vi de siste årene har starta høstsesongen litt trått. Nå skal vi være bedre forberedt på det som kommer, og da velger vi å stramme inn litt, forklarer Godset-treneren.

Molde ikke favoritter I fjor ledet Strømsgodset med fem poeng ned til Rosenborg da den norske serie tok sommerferie. På høsten var derimot trønderne best, og endte til slutt ett poeng bak seriemesterne fra Drammen. I 2012 var det Molde som tok ferie på tabelltoppen, men da hadde Godset som nummer to én kamp til gode på Ole Gunnar Solskjærs seriemestre. Fra ferieslutt og ut sesongen var Deilas menn bare det fjerde beste laget - og hadde vunnet serien om de hadde fulgt opp den gode starten. 

Det er derfor ikke så vanskelig å skjønne hvorfor Ronny Deila vil ha en optimal start på høstsesongen, i alle fall ikke når det i skrivende stund er fem poeng opp til Molde på tabelltoppen. Men selv om laget fra «Rosenes by» virker svært sterke, vil ikke Deila utrope Tor Ole Skulleruds lag til favoritter etter elleve unnagjorte serierunder.

- Det er et langt løp, og vi har ofte ledet til sommeren uten å vinne til slutt, sier Deila og smiler lurt. 

CL-finale neste år Noe annet han hadde grunn til å smile over etter 1-1 mot Rosenborg lørdag kveld, var tangeringen av nettopp trøndernes utrolige rekord på 44 strake seriekamper på hjemmebane uten tap.

- Jeg er stolt av den rekorden, det er en ekstremt stor prestasjon. Rosenborg-laget på slutten av 90-tallet var det kvalitet over. Men vi vil gjerne ha den for oss selv, og da bør det helst bli tre poeng hjemme mot Haugesund også. 

Før den tid venter Tromsdalen borte i cupen, men aller først hastet Deila hjem for å få med seg Champions League-finalen - riktignok ikke før han hadde servert følgende lovnad:

- Neste år blir det Strømsgodset i Champions League-finalen.

Naturlig nok med en god dose spøkefull undertone.