Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

ELITESERIEN: Vålerenga-Stabæk

Deilas gutter sløste vilt med sjansene og ble offer for dansk magi, men fikk belønning til slutt

Misset på gigantsjanser på Ullevaal.

UTLIKNET - TIL SLUTT: Ghayas Zahid og Vålerenga sløste vilt med sjansene før de utliknet til 1-1 på tampen. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
UTLIKNET - TIL SLUTT: Ghayas Zahid og Vålerenga sløste vilt med sjansene før de utliknet til 1-1 på tampen. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

Vålerenga - Stabæk 1-1 (0-1):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Utgangspunktet for matchen mellom Vålerenga og Stabæk i kveld bød kanskje på det omvendte av scenarioet de fleste hadde sett for seg før sesongstart.

At det var tredjeplass mot 12. plass som skulle møtes på Ullevaal i den sjuende serierunden kom ikke som noen overraskelse.

Men at det var Ronny Deilas - på papiret - revitaliserte Vålerenga som skulle være på 12. plass og nedrykkstippede bæringer som var nummer tre… Det hadde kanskje ikke så mange flere enn Stabæk-sjef Toni Ordinas og hans disipler turt å håpe på.

Men i løpet av 90 tette og ikke spesielt velspilte minutter på nasjonalarenaen fikk vi se hvorfor det er Stabæk som jakter medalje i Eliteserien akkurat nå: Bæringene er effektive foran mål, det er ikke Ronny Deilas Vålerenga.

Akkurat som mot Odd i forrige serierunde gjorde oslolaget veldig mye bra, men de hadde store, store problemer foran mål.

Dermed var det Tonny Brochmanns nydelig skudd i krysset med utsiden av foten før pause og Ghayas Zahids straffescoring på tampen som ble avgjørende på Ullevaal.

Kjempesjanse

Det første som liknet på en målsjanse var det Stabæk som kom til, etter 12 minutters spill, da Tortel Lumanza Lembi fant eliteserietoppscorer Ohi Omoijuanfo med en fin pasning, men Vålerenga-stopper fikk med nød og neppe satt inn en takling da Omoijuanfo var i ferd med å vende opp i boksen til oslolaget.

Etter et kvarters spill på nasjonalarenaen var ikke bare Stabæk nær, men fryktelig nær. Daniel Granli fikk to muligheter til å slå inn fra høyre, og på forsøk nummer to fant han en umarkert Moussa Jailani Njie på bakerste stolpe.

Oslogutten kastet fram foten og styrte ballen kontant i stolpen og ut igjen i sekstenmeterfeltet. Der dunket Tonny Brochmann til, men avslutningen gikk høyt over kassa til Marcus Sandberg.

Etter at Stabæk hadde sett farligst ut innledningsvis, tok Vålerenga gradvis over. Etter 20 minutters var Christian Grindheim bare en feberredning fra Sayouba Mande unna å heade ballen i stabækburet, men målet ville uansett ha blitt annullert siden dommer Kai Erik Steen mente vålerengakapteinen var i overkant tøff med en stabækspiller inne i boksen.

TØFFE TAK: Vålerengas Magnus Lekven med en liten smell underveis i kampen mot Stabæk.Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
TØFFE TAK: Vålerengas Magnus Lekven med en liten smell underveis i kampen mot Stabæk.
Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

Oppgjøret fortsatte å svinge fram og tilbake. Det var med andre ord helt åpent.

Strålende redning

Vålerenga hadde mest ball, men Stabæk så tidvis veldig farlig ut. Etter 25 minutter gikk Njie ned i vålerengaboksen, men dommer Steen bare vinket spillet videre til store protester.

Like etterpå slo Christian Grindheim hardt inn langs bakken fra venstre, men verken Bård Finne eller Daniel Berntsen nådde fram. Enda farligere ble det noen minutter seinere, men Sayouba Mande leverte en glimrende redning da Ghayas Zahid dro til fra kort hold etter en herlig kombinasjon med Bård Finne.

Rett før pause var Vålerengas mest produktive duo frampå nok en gang. Oslolaget vant ballen sentralt på midten og satte fart framover. Zahid slo en perfekt timet stikker til Finne, som avsluttet fra noe spiss vinkel, men en utrustende Mande reddet med en herlig beinparade.

Klassescoring

Muligheten var imidlertid langt fra over. Ballen kom rett fra Mandes fot og la seg perfekt til rette for Abdisalam Ibrahim som bare kunne styre den på volley i mål, men midtbanemannen satte – utrolig nok – ballen over.

Og som ikke det var nok for Vålerenga: Rett før hvilen sendte Tonny Brochmann Stabæk i ledelsen med en skikkelig lekkerbisken. Luc Kassi la igjen til dansken som fra skrått hold i Vålerenga-boksen styrte ballen i lengste kryss via stanga, helt utagbart for Sandberg.

Bare et par minutter etter pause kunne det fort ha stått 0-2, da Markus Nakkim slo et tilbakespill i blinde mot en utrustende Marcus Sandberg, men heldigvis for Nakkim traff tilbakespillet en intetanende Sandberg i leggen.

1-1: Vålerengas Ghayas Zahid utlikner til 1-1 på straffespark mot Stabæk.
Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
1-1: Vålerengas Ghayas Zahid utlikner til 1-1 på straffespark mot Stabæk. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

Sju minutter etter pause var Brochmann nær ved å sette inn sitt andre fra kloss hold etter herlig forarbeid av Njie, men Sandberg var både heldig og god da han reddet til corner.

Sjansesløseri

Vålerenga fortsatte uansett å skape de største sjansene. Etter en snau times spill var det Ghayas Zahids tur etter et fantastisk innlegg fra Daniel Berntsen, men Vålerengas nummer ti gjorde akkurat som Ibrahim før pause: Skjøt høyt over fra strålende posisjon da det nesten ikke var mulig å bomme på kassa.

Like etter dro Stabæks Hugo Vetlesen på seg et gult kort fordi han stoppet en vålerengaovergang, men hjemmelagets spillere var – forståelig nok – frustrerte over at dommer Steen blåste frispark istedenfor å bruke fordelsparagrafen da innbytter Chidera Ejuke klarte å spille til Zahid til tross for at han ble dratt ned.

Ronny Deila tok grep mot slutten, blant annet ved å sette inn Henrik Kjelsrud Johansen. Bård Finne fikk en stor mulighet på tampen, men Mande vartet opp med en feberredning da spissen fikk vendt opp og avsluttet i boksen.

Straffescoring

Da trodde kanskje de fleste at håpet var ute, men rett før slutt fikk Vålerenga en tvilsom straffe i boksen etter at det var kontakt mellom keeper Sayouba Mande og en vålerengaspiller i boksen. Dommer Steen pekte på straffemerket til tross for enorme protester blant bortelagets spillere.

Ellevemeteren satte Ghayas Zahid sikkert i kassa. Dermed endte det 1-1 på Ullevaal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling