Deilas keeper reddet ett poeng i Østerrike

Uavgjort mot Red Bull Salzburg.

REDDET POENGET: Craig Gordon hadde en god kamp i Celtic-buret mot Salzburg, og burde få klapp på skudra av Ronny Deila for å holde laget inne i kampen. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB Scanpix
REDDET POENGET: Craig Gordon hadde en god kamp i Celtic-buret mot Salzburg, og burde få klapp på skudra av Ronny Deila for å holde laget inne i kampen. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB ScanpixVis mer

• Red Bull Salzburg - Celtic 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Red Bull Salzburg hadde ikke tapt en Europa League-gruppekamp siden november 2011. Og den statistikken greide heller ikke Ronny Deila og hans Celtic-mannskap å gjøre noe med.

Med seier i kveld ville Deila fått en best mulig åpning på turneringa, men måtte til slutt ta til takke med uavgjort. 

- Det var et godt resultat mot et godt lag. Vi jobbet bedre som et lag i denne kampen og vi sto distansen ut, sier Deila etter kampen ifølge klubbens Twitter-konto.

Stefan Johansen spilte fra start under kampen i den østerrikske byen, men gikk hinkende av banen etter å ha blitt taklet stygt på overtid. Jo Inge Berget så hele kampen fra benken, mens det var ikke funnet plass til Valon Berisha i Red Bull Salzburg sin tropp.

Celtic scoret først Allerede i det 14. minutt kunne Ronny Deila slippe jubelen løs fra sidelinja.

Mubarak Wakaso debuterte med et brak ved å banke til på halvspretten fra rundt 20 meter på halvvolley. Ballen sneik seg inn via den høyre stolpen - og dermed sto det 1-0 til Celtic.

Etter to store Salzburg-sjanser og stort press fra hjemmelaget, så satt utlikninga i det 36. minutt ved Alan.

Marcel Sabitzer var nær ved å øke til 2-1 rett før pause, men heldigvis for Celtic gikk avslutninga fra rundt 20 meter like utenfor.

I pausen ba nok Ronny Deila laget om å heve seg noen hakk, men nordmannen måtte lide seg gjennom flere store sjanser til hjemmelaget før han fikk noe å juble for igjen.

Kapteinens frispark-perle Blant annet kom Salzburg til en dobbelsjanse i det 56. minutt, hvor Celtic va svært heldige med å komme unna uten nok en baklengs.

Takket være keeper Craig Gordon, som hadde en god kamp, ble både skuddet fra Sabitzer og Alans skudd fra fem meter, reddet.

- Han var helt fantastisk og han har vært god hele sesongen, skryter Ronny Deila av Craig Gordon etter kampen.

Og da hjemmelaget så ut til å være den største kandidaten til å gå opp i 2-1-ledelse, så smalt det fra et effektivt Celtic.

Da ballen havnet hos Scott Brown på 25 meter, var ikke Celtic-kapteinen snauere enn at han fyrte av på direkten. Det harde skuddet gikk via beinet til Ramalho og inn i nettet bak Salzburg-keeper Peter Gulácsi. Dermed var Celtic i føringen på ny.

Men Celtic-gleden fikk ikke vare evig. I det 78. minutt fikk hjemmelaget frispark på rundt 28 meter, og Jonathan Soriano stilte seg klar.

Salzburg-spilleren ville ikke være dårligere enn sin kaptein-kollega hos Celtic, og klinte like greit ballen opp i det høyre hjørnet til 2-2 - helt umulig for Craig Gordon å nå.

UAVGJORT: Ronny Deila fikk med seg ett poeng i sin første Europa League-kamp med Celtic. Foto: EPA / APA / NTB Scanpix
UAVGJORT: Ronny Deila fikk med seg ett poeng i sin første Europa League-kamp med Celtic. Foto: EPA / APA / NTB Scanpix Vis mer