CELTIC-MANAGER:  Ronny Deila og Celtic cruiser mot seriemesterskap. FOTO: NTB SCANPIX
CELTIC-MANAGER: Ronny Deila og Celtic cruiser mot seriemesterskap. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Deilas slakt vekker oppsikt i Skottland: - Det er bedre i Norge

Hudfletter kvaliteten på banene.

(Dagbladet): Celtic og trener Ronny Deila tok en grei seier borte mot St. Mirren langfredag, og nærmer seg seriemesterskapet i Skottland.

Etter kampen benyttet nordmannen anledningen til å blåse ut sin frustrasjon over skotske fotballbaner, ifølge flere aviser.

- Banen var bedre enn mye av det vi har spilt på tidligere. Men fotballbanene i Skottland er forferdelige. Hvis spillere skal utvikle seg - og vi skal få til pasningsfotball - blir det vanskelig når ballen spretter hele tida, erklærte Deila, ifølge Daily Record.

60 prosent - Det er bedre i Norge, hvor 60 prosent av banene er kunstgress. Gressbanene er også bedre. Det foregår ikke trening på dem, og ingen andre lag spiller der. Dessuten er det sesong om sommeren, sa Deila.

- Banen til St. Mirren ser kanskje ikke så verst ut. Men prøv å spille på den. Du trenger alltid ett eller to touch ekstra for å få kontroll på ballen. Celtic Park er en god bane, og ingenting er som å spille på en skikkelig gressmatte. Men sånn det er nå - på flere arenaer - er det bedre med kunstgress, sånn Kilmarnock har.

- Fotball om sommeren er også noe å tenke på. Det kan kanskje gjøre skotsk fotball bedre, påpeker Deila.

Høyt oppe Muligens banner han i kirka. Men det er ingen tvil om at den tidligere Strømsgodset-treneren er høyt oppe om dagen. Celtic har 69 poeng og leder den skotske toppdivisjonen. Aberdeen og Inverness følger på de to neste plassene, med henholdsvis 61 og 53 poeng.

Deila sier:

- St. Mirren var godt organisert, og spilte dypt. De kjempet hardt, det var vanskelig å bryte dem ned. Det første målet åpnet kampen, og St. Mirren var i realiteten sjanseløse.

Celtic møter Partick Thistle hjemme førstkommende onsdag.