Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deilas spillere gjorde nøyaktig det motsatte av det han hadde bedt dem om

- Ja, jeg er irritert.

SKUFFET: Celtic-boss Ronny Deila fikk se laget sitt tape mot spillets gang i dag. Etterpå var han spesielt skuffet over to ting. Foto: Digitalsport
SKUFFET: Celtic-boss Ronny Deila fikk se laget sitt tape mot spillets gang i dag. Etterpå var han spesielt skuffet over to ting. Foto: Digitalsport Vis mer

Dundee United - Celtic 2-1 (1-0).

DUNDEE (Dagbladet): Ronny Deilas Celtic hadde vunnet åtte strake seirer da de reiste østover i Skottland i dag, men mot Dundee United fikk seiersrekka en bråstopp.

Det oransjekledde hjemmelaget vant 2-1 etter at Celtic hadde sløst bort en rekke store sjanser og fått et mål feilaktig annullert for offside.

Ronny Deila var alt annet enn fornøyd med kampen etterpå.

- Det er to ting som skuffer meg: Vi slipper inn to enkle mål, noe som ikke skal skje når vi har så god kontroll på motstanderen. Det andre er at dette var den tredje eller fjerde kampen på rad hvor vi produserer mellom åtte og 14 målsjanser, og da er ett mål for lite, sier han.

To feil Det den tidligere Godset-sjefen var aller minst fornøyd med var baklengsmålene. Etter bare noen få minutters spill sendte Nadir Ciftci United i ledelsen etter at Efe Ambrose rett og slett bommet på ballen da han skulle klarere ut fra egen sekstenmeter.

Da Dundee United økte til 2-0 mot spillets gang i 2. omgang fikk Stuart Armstrong stå totalt umarkert på bakre stolpe, noe som ga Dundees nummer ti en enkel jobb med å doble ledelsen.

REDUSERTE: Her hamrer Celtics Leigh Griffiths inn 1-2-målet for Glasgow-laget. På overtid traff samme mann stolpen. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix
REDUSERTE: Her hamrer Celtics Leigh Griffiths inn 1-2-målet for Glasgow-laget. På overtid traff samme mann stolpen. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig irritert på at vi slipper inn de målene. Jeg har sagt til spillerne mine at de skal holde på ballen, få den ut på banen, og i hvert fall ikke blottlegge seg bakover i slike situasjoner - og så gjorde de det motsatte, sier Deila.

Celtic topper fortsatt skotsk Premier League, men nå er avstanden ned til dagens motstander Dundee United bare på fire poeng.

- På rett kurs Til tross for dagens miss, mener Deila imidlertid at de grønnhvite er på rett kurs.

- Vi er i rute. Vi spiller bedre og bedre, og produserer masse sjanser. Snakk gjerne om uflaks i dag, men vi fortjente ikke mer enn det vi fikk. Det var en tøff bortekamp. Vi var aggressive i perioder, men må bli bedre foran mål, sier han til Dagbladet.

Til tross for et til tider enormt overtak maktet Celtic aldri å score før pause i dag, men mot tampen av kampen hamret innbytter Leigh Griffiths inn Glasgow-lagets redusering.

På overtid traff samme mann stolpen med et strålende skudd fra distanse, men det var altså ikke Celtics dag på den skotske østkysten.

- Begynner å likne noe Deilas menn hadde også en avslutning i tverrliggeren, og i tillegg fikk innbytter Stefan Scepovic en nettkjenning feilaktig annullert for offside.

- Det er skuffende, selvfølgelig. Men når det gjelder den feilaktige annulleringen, har jeg sagt mange ganger at sånn går opp i opp i løpet av en lang sesong, sier Deila.

FIKK STÅ ALENE: Her header Dundee Uniteds Stuart Armstrong inn 2-0 mot Celtic i dag. Midtbanemannen fikk stå helt alene før goalen. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix
FIKK STÅ ALENE: Her header Dundee Uniteds Stuart Armstrong inn 2-0 mot Celtic i dag. Midtbanemannen fikk stå helt alene før goalen. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix Vis mer

- Hvor langt unna er dere nivået du ønsker at dere skal ligge på?

- Det er vanskelig å svare på. Vi ser bedre og bedre ut, og det er det positive. Vi er mer samspilte og forstår hverandre bedre - både spillerne og trenerapparatet, og det ser du på banen i dag. Vi begynner å likne på et lag vi kan være bekjent av.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic i dag. Landslagsmannen var upresis i pasningsspillet innledningsvis, men kom greit fra det etter en bedre 2. omgang.

Tredje juledag har Deilas mannskap en god mulighet til å starte en ny seiersrekke. Da kommer bunnlaget Ross County på besøk.