TO MÅL: Inter Rodrigo Palacio scoret to mot Celtic og Virgil Van Dijk. Foto: AP / NTB scanpix
TO MÅL: Inter Rodrigo Palacio scoret to mot Celtic og Virgil Van Dijk. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Deilas supersvenske sikret 3-3 på overtid mot Inter

Dramaoppgjør i Glasgow.

(Dagbladet): Celtic - Inter 3-3.

Ronny Deila lovet mål og underholdende fotball da han tok over Celtic. Det leverte laget hans i kveld i den første 16-delsfinalen i europaligaen mot Inter. Dessverre for den tidligere Strømsgodset-treneren serverte de grønne og hvite også tre gavepakker til italienerne.

Men en scoring av svenske John Guidetti fire minutter på overtid gjør at Deila og Celtic fortsatt kan drømme om avansement.

Enkle Inter-mål Kampen startet like dramatisk som den sluttet.

Førsteomgang var nemlig en oppvisning i underholdende angrepsspill og elendig forsvarsspill av begge lag, og kampen startet på verst mulig vis for Deilas menn. Etter fire minutter ble Xherdan Shaqiri spilt gjennom etter at Celtic-back Adam Matthews unødvendig mistet ballen. Shaqiris skudd så ut til å gå utenfor, men keeper Craig Gordon kastet seg etter ballen og ga retur, som Shaqiri satte inn fra spiss vinkel.

0-2 kom etter skrekkelig forsvarsspill. Celtic-back Emilio Izaguirre klarerte et innlegg i ryggen på forsvarskollega Virigil van Dijk, Rodrigo Palacio plukket opp ballen og kunne enkelt sette ballen i mål.

Celtic slo tilbake Celtics backpar er ikke alltid det tryggeste defensivt. Heldigvis er de gode framover. Og etter 24 minutter snudde det for Deilas menn. Høyreback Matthews spilte vegg med Stefan Johansen, dro seg innover i Inter-boksen og spilte fri Stuart Armstrong, som scoret sikkert.

Et minutt senere var Armstrong involvert i scoring igjen, etter at Inter-forsvaret ikke så ut til å bry seg med å klarere et Stefan Johansen-innlegg, og unggutten presset Inters Hugo Campagnaro til å sette ballen i eget mål.

Rett før pause ble Deilas lag igjen rammet av en dårlig defensiv involvering som førte til Inter-mål. Keeper Gordon feilbedømte et langt gjennomspill, kastet seg etter ballen, glapp den og serverte ballen foran beina til Palacio. 2-3.

Utliknet i overtida Andre omgang begynte roligere. Celtic styrte spillet, mens Inter lå langt mer kompakt enn i de første 45.

Først 20 minutter uti omgangen kom den første store Celtic-sjansen, da Stefan Johansen ble spilt gjennom. Han fikk en dytt i ryggen, publikum ropte på straffe, men ballen datt til Leigh Griffiths, som satte ballen rett på keeper.

Celtic-fansen ropte på straffe ytterligere to ganger da de mente Inter-spillere handset i feltet, men fikk ingenting, og det var heller på ingen måte snakk om soleklare situasjoner.

Og da kampen så ut til å ebbe ut med 2-3, dukket innbytter Guidetti opp fire minutter på overtid. Svensken som er på utlån fra Manchester City dundret inn mål etter mål i starten av sesongen, men har nå ikke scoret på denne siden av nyttår. Han ble spilt gjennom av medinnbytter Liam Henderson, og avsluttet i krysset.

• NB: Undertegnede er Celtic-supporter og skriver tidvis om Celtic og skotsk fotball.

KUNNE GLISE: Inter-trener Roberto Mancini. Foto: AFP / IAN MACNICOL / NTB scanpix
KUNNE GLISE: Inter-trener Roberto Mancini. Foto: AFP / IAN MACNICOL / NTB scanpix Vis mer