Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2019

Deilas VIF-mål: - Tøft

Skal komme blant de fire beste lagene i Eliteserien.

I FULL GANG: Ronny Deila og Vålerenga trener i LSK-hallen på Lillestrøm. Foto: Hans Arne Vedlog
I FULL GANG: Ronny Deila og Vålerenga trener i LSK-hallen på Lillestrøm. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Ronny Deila (43) er overbevist om at han kommer til å lykkes i Vålerenga. Denne sesongen justeres målet ytterligere et hakk opp.

- Topp fire, sier treneren til Dagbladet.

- Vi har lyst til å kjempe i toppen av tabellen i år. Det er en tøff målsetting. Men det er fullt mulig.

Forberedelsene til sesongen, som starter den siste helga i mars, er godt i gang. Vålerenga trener av alle ting i LSK-hallen på Lillestrøm. Dette er fiendens territorium. Men Vallhall Arena i Oslo holder ikke mål. Kunstgresset er for hardt, skadene blir for mange.

Vanskelig klubb

Ikke alle er overbevist om at det går raskt nok med Deila i Vålerenga. Den første sesongen han var involvert - men ikke styrte laget - var i 2016. Da endte det med 10. plass. I 2017 kom Vålerenga på 8. plass. I fjor var fasiten 6. plass. I år skjerpes kravet ytterligere.

- Jeg kunne tatt et ferdig produkt, det er ikke Vålerenga. Det er en vanskelig klubb å få det til i. Men vi er på gang. Nå håper vi at vi kan ta steget opp blant topp fire. Da begynner det å bli morsomt.

Vi møter Vålerenga-bossen i LSK-hallen en formiddag denne uka. Deila har på seg ei topplue mens han overvåker det hele. På tribunen sitter ingen av klubbens veteraner og ser på. Muligens blir det for drøy kost å kjøre til Lillestrøm, et sted de fleste med Vålerenga-hjerte ikke vil nevne med navn.

Deila er avslappet.

- Forholdene her er kanon. Det er synd at vi ikke kan være i Vallhall, men forholdene er ikke lagt til rette for dette. Det er for hardt der. Vi må ha vannet bane. Vallhall går greit for breddeidrett, ikke toppidrett. Sånt blir det skader av. Det er noe vi har sett de to siste åra.

- Støter dere på Lillestrøm-spillerne i hallen?

- Ja, vi møtes i døra. Og de har fått de beste treningstidene. Hyggelige folk. Men det kommer ikke til å bli like hyggelig når sesongen starter.

Perle

Det er det uforløste potensialet i Vålerenga som trigger Deila. Slagordet lyder: «Oslos stolthet.»

Den nye stadion - Intility Arena - ligger der som en perle på østkanten. Men ikke slåss klubben om medaljer. Og ikke spilles det Europa League eller Champions League her. Foreløpig.

FORBEREDELSER: Ronny Deila og Vålerenga drar til Marbella i neste uke. Her er VIF-treneren utenfor LSK-hallen, der det er noe kjøligere. Foto: Hans Arne Vedlog
FORBEREDELSER: Ronny Deila og Vålerenga drar til Marbella i neste uke. Her er VIF-treneren utenfor LSK-hallen, der det er noe kjøligere. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

En gang var Deila svært heit i Celtic. Om sine egne ambisjoner framover sier han:

- Det er å få Vålerenga til å bli et topp tre-lag i Norge. Får vi til det, vil det åpne seg mange dører. Jeg har lyst til å skape noe i Vålerenga. Når jeg har fått til det - som jeg vet at jeg skal klare - har du ikke lyst til å reise med det første.

Vålerenga har mistet noen profiler siden sist. Åtte spillere er bekreftet ut, ifølge Eurosport. Blant dem er Daniel Fredheim Holm, som har gått til KFUM Oslo. Av seks spillere inn, er Matthías Vilhjálmsson fra Rosenborg det mest spennende navnet.

- Vi leter etter en spiller eller to til. Først og fremst i forsvaret, sier Deila.

Til Marbella

Vålerenga reiser til Marbella i neste uke. Der venter Dynamo Kiev (Ukraina), Rostov (Russland) og Nomme Kalju (Estland).

- Vi har kommet godt i gang og koser oss hver dag. Vi har fått gjort mye riktig, slår Deila fast.

Seriestarten er hjemme mot Mjøndalen 30. mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!