Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Deilig å avgjøre foran 6000 Hamar-folk

Storhamar tok bøtta etter sudden death.

Eirik Skadsdammen (26) ble den store helten da Storhamar tok sin sjette NM-tittel i ishockey i kveld. Frisk Asker ble slått 3-2 i «sudden death».

Tittelen er den første siden 2004, og i mellomtiden har erkerival Vålerenga håvet inn pokaler.

- Helt ubeskrivelig. Jeg prøvde å sette pucken i lengste hjørne, og det var stort å se at den gikk inn. Deilig å avgjøre foran 6000 Hamar-folk, sa matchvinneren til NTB etter kampen.

Vertene gikk voldsomt ut i Hamar OL-amfi og sjokkerte serievinnerne. Kaptein og veteran Pål Johnsen var friskest i hjemmelaget og fikk æren av å sette inn 1-0.
Fartsfylt
Frisk Asker har de siste kampene vist seg svært effektivt i sitt overtallsspill. Det var laget også da det først utlignet til 1-1 ved Joachim Flaten og gikk opp til 2-1 ved Cam Abbott. Målene kom akkurat da Storhamar hadde fått tilbake sin utviste spiller.

I midtperioden virket det som om Frisk-spillerne bare skulle trygge ledelsen sin. Dermed ga de Storhamars mannskap også sjansen til å ta mer og mer over spillet. Pål Johnsen var arkitekten bak angrepet da Teemu Kohvakka satte inn 2-2-målet.

Tredjeperiode ble en fartsfylt affære hvor spillet bølget fram og tilbake. Det eneste som manglet var bare et mål til ett av lagene. Dermed måtte det hele avgjøres i «sudden death».


Mest krefter


Det ble «ironman» Eirik Skadsdammen som avgjorde NM-finalen nesten 17 minutter ut i «sudden death». Han hadde mest ork da lagkameratene og motstanderne var tomme for krefter.

- Det var tilfeldig at jeg avgjorde, men jeg hadde greit med krefter igjen. Pasningen fra Nathan (Martz) var perfekt, sa Skadsdammen.

- En veldig god følelse å avgjøre på hjemmebane med full hall. Alle spillerne sto på og jobbet hardt hele kampen, sa Storhamar-trener Alexander Smirnov.

(NTB)

image: - Deilig å avgjøre foran 6000 Hamar-folk
4-2 I KAMPER: Storhamars Teemu Kohvakka utlikner til 2-2 og sikrer suddden death. 16.51 inn i forlengningen avgjorde Hamar-laget.
4-2 I KAMPER: Storhamars Teemu Kohvakka utlikner til 2-2 og sikrer suddden death. 16.51 inn i forlengningen avgjorde Hamar-laget. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media